Pranzul in vas roman

Postat de ela in Mancaruri cu carne
14 Mar 2010 | 7688 vizualizari

absolut delicios.mi-am cumparat de curand doua vase romane si am vrut sa testez unulsa va spun cate ceva despre instructiunile lui de folosire,mie mi-au prins bine caci este un vas despre care nu stiam mare lucru.Dupa ce il cumparati lasati-l in apa fierbinte 15minute.Inainte de fiecare utilizare se scufunda atat vasul cat si capacul acestuia in apa rece 15-20minute pt ca porii vasului sa se umple de apa,astfel in timpul gatirii in vas se va crea un strat de aburi care participa la procesul de gatire.Inainte cu 30minute de terminarea gatirii scoatem capacul pentru a lasa carnea sa se rumeneasca.Vasul roman neemailat se poate folosi numai in cuptor,expunerea la foc deschis poate duce la craparea sau fisurarea acestuia.Eu mi-am mai luat un vas care pote fi pus si pe ochil de la aragaz,este emailat in interior,ceva italienesc.Poate fi folosit si la cuptorul cu microunde.Evitati racirea brusca a vasului,se recomanda asezarea vasului scos din cuptor pe o placa de lemn sau pe un prosop uscat.Dupa utilizare vasul se spala cu apa sarata(eu am scos mancarea din el,l-am lasat sa se raceasca apoi am pus apa fierbinte in el si un pumn de sare si l-am lasat cateva minute,s-a curatat apoi destul de usor).Se limpezeste bine si se lasa sa se usuce timp de 24 ore,fara sa il stergeti.Dupa aceia vasul se va pastra neacoperit,cele doua parti vor fi asezate invers una peste allta intr-un loc curat si aerisitDin cauza utilizarii vasu va capata o culoare mai inchisa,patinata dar aceasta nu va afecta in nici un fel calitatea gatirii

Inapoi la reteta

Comentarii (25)

la 14.03.2010, 20:47
Hmm...ce bine arata mancarea ta; azi am primit si eu cadou un vas roman asa ca trebuie sa il testez cat de curand; sunt convinsa ca mancarea facuta in el este foarte gustoasa!
la 14.03.2010, 20:49
ai aparut Teo,la multi ani inca o datate-ai chefuit azi?este delicioasa mancarea in vas roman,se topeste in gura
la 14.03.2010, 20:50
ai primit vasul de ziua ta?
la 14.03.2010, 20:51
de unde cumparati aceste vase
la 14.03.2010, 21:00
unul l-am luat de la metro si pe acesta de la selgros.au niste preturi....
la 14.03.2010, 21:03
cat costa?
la 14.03.2010, 21:15
asta a fost 65lei iar celalalt care este emailat si il poti pune si pe aragaz si este nici jumatate din asta la marime era la oferta 40lei,cele mai mici sunt peste 20lei
la 14.03.2010, 21:15
un capac separat este si 58lei
la 14.03.2010, 23:19
eu chiar am primit astazi un vas de ziua mea; am fost f. incantata, mi-l doresc de mult;
la 14.03.2010, 23:30
Teo sa stii ca mancarea iese delicioasa,desi astepti tareee mult pana este gatasi la spalat a trebuit ceva timp,ma enervasem dejaam sa scriu maine la introducere cam ce am pe prospect despre cum se foloseste si se intretine
la 15.03.2010, 00:20
ela iar ai facut portii duble cred ca si pentru mine
la 15.03.2010, 00:35
m-ai prins iar cu portiile,Mihaela.eu incerc sa fac mancarea pentru cateva zile caci nu prea am timp sa gatesc.bineinteles ca nu ajungem totusi sa mancam tot niciodata caci eu nu mananc mancarea veche,dar catelusa mea de abea asteapta sa guste si ea din toate,cand e gata mancarea trebuie sa o scot neaparat afara din bucatarie ca o napadesc mirosurile si ma intreaba parca din priviri ce am gatit
la 15.03.2010, 00:50
buna-dimineata,Mihaela
la 15.03.2010, 00:51
mi-ai dat si mie sa mananc azi?...ma lasasi sa mor de foame!!!
la 15.03.2010, 00:53
uite o portie virtuala

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking