Prepelițe la Wok cu struguri și sos de zmeură

Postat de panacris in Mancaruri cu carne
3 Sep 2013 | 2814 vizualizari
Prepelițe la Wok cu struguri și sos de zmeură

Vă aduc ceva inedit, sper! Apetisant și interesant;)

Ingrediente

  • prepelițe 2 bucăți,
  • ulei de măsline,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • boia de ardie dulce,
  • vin roșu sec cca. 250 ml,
  • struguri albi și negri de masă cca. 300 g,
  • pentru sos:
  • zmeură proaspătă cca. 2 linguri,
  • miere de albine polifloră 1 lingură,
  • ulei de măsline extravirgin 2 linguri,
  • muștar clasic 2 linguri,
  • oțet balsamic 1 lingură.

Mod de preparare

Prepelițele curățate și spălate se pun într-un vas Wok, cu puțină apă, cca. 10 minute la foc puternic, acoperit, ca să se înăbușească. Apoi se adaugă sare, piper proaspăt măcinat, boia și ulei de măsline, lăsându-se  la poșat, acoperit ptr ca. 15 minute la foc mic. Se adaugă boabele de struguri și vinul, lăsîndu-se la gătit pentru cca. 20 de minute la foc mic, acoperit. Pentru sos: Se amestecă zmeura, mierea, muștarul, uleiul și oțetul balsamic, până ce se obține o pastă omogenă. Prepelițele se servesc alături de găluște de cartofi și sos de zmeură!

Poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prepelițe la Wok cu struguri și sos de zmeură" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ardei umpluti

Postat de vasimur

Ardei umpluti

Se curăță ceapa și se spală bine, la fel și roșia. Se taie ceapa mărunt, se toarnă ulei într-o tigaie și se pune ceapa la prăjit. După ce se inmoaie ceapa, se pune și roșia...

Citeste continuarea

Gratar mixt ( cu nevasta si 4 gagici)

Postat de Valentin68

Gratar mixt ( cu nevasta si 4 gagici)

Mai intai, pregatim carnea si pestele, le saram si condimentam, apoi ne apucam sa facem focul pentru gratar. Cand jarul este la intensitate maxima si gratarul este incins bine, ne apucam sa punem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.09.2013, 20:30
Mi-ai adus aminte de prepelitele lui Gusti )
la 03.09.2013, 20:33
delicios trebuie sa fie..nu vrei si legume de la mine
la 03.09.2013, 20:35
wow..ce reteta super!
la 03.09.2013, 20:35
la 03.09.2013, 20:35
Nu am incercat niciodata combinatia carne-fructe! Arata super!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking