Prepeliță învelită în bacon, cu garnitură de mere

Postat de panacris in Mancaruri cu carne
16 Ian 2014 | 3941 vizualizari
Prepeliță învelită în bacon, cu garnitură de mere

Eu și Garfield savurăm prepelițele;)!!! Parcă v-am spus că pe 1 ianuarie a furat o prepelițădin bucătărie:)) Greșeala a fost a mea, că am lăsat friptura pe masă, peste noapte și ușa deschisă la bucătărie:D!!! Nu m-am supărat, a avut și el masă bogată de Revelion =))). Zmeii din dotare nu-s amatori :D Nu știu ce pierd :D!!! De data asta mi-am făcut ”damblaua”, am combinat prepelița cu mere și pastă de merișoare;) Super combinație, savuroasă fripturică. ;)

Ingrediente

  • prepelițe 2 bucăți,
  • mere 2 bucăți,
  • bacon feliat subțire de la Dulano 6 felii cca. 100 g,
  • sare aromată Panacris,
  • mere golden,
  • rozmain proaspăt 1 crenguță,
  • pastă de merișoare,
  • ulei de măsline

Mod de preparare

Prepelițele curățate se pun la fiert în apă rece un pic sărată, la foc mediu, neacoperit cca. 20 de minute. Se scot prepelițele, se asezănează de sare aromată, se învelesc în fâșiile de bacon, se așează într-un vas termorezostent, se stropesc cu puțin ulei de măsline. Merele se curăță de cotor, se feliază și se așează lângă prepelițe. Vasul cu prepelițe se introduce în cuptorul preîncins, cca. 5 minute la foc iute, ca să se rumenească, apoi prepelițele se întorc pe cealată parte și se lasă tot cca. 5 minute. După ce s-au rumenit se acoperă cu folie alimentară și se mai lasă la copt la cca. 180 grade timp de 10 minute.

Friptura se servește fierbinte împreună cu merele, acompaniate de pastă de merișoare.

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prepeliță învelită în bacon, cu garnitură de mere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Friptura de iepure cu masline

Postat de Bunica

Friptura de iepure cu masline

Iepurele se parleste,se spala,bucateste si se aseza intr-o cratita incapatoare. Peste el se toarna marinata si se lasa 24 de ore sa se marineze. Cand se scoate carnea de la marint se...

Citeste continuarea

Tocanita de miel cu cartofi

Postat de mena29

Tocanita de miel cu cartofi

Spalam carnea cu apa calduta si o portionam. O rumenim bine in uleiul incins dupa care o scoatem pe o farfurie si in uleiul din cratita calim cepele curatate, spalate si taiate fideluta sau...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.01.2014, 19:11
la 16.01.2014, 19:16
mmmm buuun
la 16.01.2014, 19:17
la 16.01.2014, 19:28
ce super arata
la 16.01.2014, 19:31
buna buna

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking