Prepeliță învelită în bacon, cu garnitură de mere

Postat de panacris in Mancaruri cu carne
16 Ian 2014 | 3967 vizualizari
Prepeliță învelită în bacon, cu garnitură de mere

Eu și Garfield savurăm prepelițele;)!!! Parcă v-am spus că pe 1 ianuarie a furat o prepelițădin bucătărie:)) Greșeala a fost a mea, că am lăsat friptura pe masă, peste noapte și ușa deschisă la bucătărie:D!!! Nu m-am supărat, a avut și el masă bogată de Revelion =))). Zmeii din dotare nu-s amatori :D Nu știu ce pierd :D!!! De data asta mi-am făcut ”damblaua”, am combinat prepelița cu mere și pastă de merișoare;) Super combinație, savuroasă fripturică. ;)

Ingrediente

  • prepelițe 2 bucăți,
  • mere 2 bucăți,
  • bacon feliat subțire de la Dulano 6 felii cca. 100 g,
  • sare aromată Panacris,
  • mere golden,
  • rozmain proaspăt 1 crenguță,
  • pastă de merișoare,
  • ulei de măsline

Mod de preparare

Prepelițele curățate se pun la fiert în apă rece un pic sărată, la foc mediu, neacoperit cca. 20 de minute. Se scot prepelițele, se asezănează de sare aromată, se învelesc în fâșiile de bacon, se așează într-un vas termorezostent, se stropesc cu puțin ulei de măsline. Merele se curăță de cotor, se feliază și se așează lângă prepelițe. Vasul cu prepelițe se introduce în cuptorul preîncins, cca. 5 minute la foc iute, ca să se rumenească, apoi prepelițele se întorc pe cealată parte și se lasă tot cca. 5 minute. După ce s-au rumenit se acoperă cu folie alimentară și se mai lasă la copt la cca. 180 grade timp de 10 minute.

Friptura se servește fierbinte împreună cu merele, acompaniate de pastă de merișoare.

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prepeliță învelită în bacon, cu garnitură de mere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Parjoale cu salata

Postat de mihaelar63

Parjoale cu salata

Curatati legumele. Cartoful, morcovul, ceapa si usturoiul se taie bucati si se toaca / maruntesc. Pentru aceasta, am folosit (rapid si comod) vasul cu taietor atasat de blenderul...

Citeste continuarea

Placinta cu foi, carne si ciuperci

Postat de ancutsa

Placinta cu foi, carne si ciuperci

  Intr-un castronel, se pregateste maiaua: se faramiteaza drojdia cu o furculita, se adauga 100 ml apa, zaharul si 3 linguri de faina, amestecand pana se obtine o pasta mai moale. Se lasa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.01.2014, 19:11
la 16.01.2014, 19:16
mmmm buuun
la 16.01.2014, 19:17
la 16.01.2014, 19:28
ce super arata
la 16.01.2014, 19:31
buna buna

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking