Pui cu fructe si galuste de paine

Postat de alldaycooking in Pui
31 Oct 2011 | 3478 vizualizari
Pui cu fructe si galuste de paine

Ingrediente

  • Pieptul de pui la cuptor:
  • 1 piept de pui cu os
  • 1 portocala
  • 2 mere
  • feliute subtiri de slanina (se poate folosi bacon)
  • rozmarin macinat
  • ghimbir macinat
  • boabe de coriandru
  • Galuste de paine:
  • 400 gr paine mai veche
  • 400 ml lapte
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 lingura de unt
  • sare
  • nucsoara
  • patrunjel verde
  • ierburi de Provence
  • 2 oua
  • 2 linguri de gris

Mod de preparare

Pieptul de pui l-am asezat intr-o tava ceramica, am asezat feliutele de slanina din loc in loc, am presarat condimentele si fructele taiate felii mari. Am adaugat putina apa si am acoperit totul cu hartie de copt. Am introdus tava in cuptor la 200 grade Celsius.

Pentru galuste am calit in unt ceapa si morcovul ras pe razatoarea mica. Painea am maruntit-o si am inmuiat-o in laptele cald. Peste paine am pus ceapa si morcovul, 2 oua, patrunjelul verde tocat marunt, condimentele si grisul. Am omogenizat compozitia, apoi am impartit-o in 2 jumatati. O jumatate am asezat-o pe hartie de copt, am rulat-o, am invelit-o intr-un prosop pe care l-am legat la capete si am fiert 40 de minute. Cea de-a doua jumatate, am copt-o in Ramekin-uri.

Varianta fiarta este mai densa, pe cand cea coapta este mai aerata, dar ambele sunt foarte bune!

Cand pieptul de pui a fost facut, l-am feliat si l-am stropit cu putin din sosul format in tava. Merele au fost o surpriza foarte placuta, dulceata lor s-a potrivit foarte bine cu galustele de paine, la care s-a simtit pegnant gustul ierburilor de Provence si a nucsoarei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu fructe si galuste de paine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pui florentin cu spanac, smantana, usturoi și parmezan

Postat de oanapl

Pui florentin cu spanac, smantana, usturoi și parmezan

Alegi o tigaie largă și mai adâncă pe care o pui la încins. Torni uleiul și pui cubulețele de carne de pasăre. Le rumenești pe toate părțile timp de vreo 8-9 minute (la foc...

Citeste continuarea

Piept de pui cu ciuperci la cuptor

Postat de xana

Piept de pui cu ciuperci la cuptor

Cartofii se spala bine si se pun la fiert cu tot cu coaja pentru 10 minute. Pieptul de pui se taie cuburi, apoi i se adauga sare, piper, boiaua, usturoiul pisat, chimionul, pasta de rosii si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.10.2011, 16:47
bun
la 31.10.2011, 16:50
bun bun
la 31.10.2011, 16:52
cred ca-i cazul sa plec acasa,ca prea mi s-a facut foame colindand pe aici
la 31.10.2011, 16:58
Ce faine-s galustelele!
la 31.10.2011, 18:07
Multumesc frumos! Noua ne-au placut foarte mult galustele.

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking