Chiftele de pui la cuptor

Postat de Lia1 in Pui
6 Oct 2013 | 11275 vizualizari
Chiftele de pui la cuptor

Bune chiftelutele astea si la gust si pt faptul ca nu sunt uleioase pentru ca se coc la cuptor. Dar sa vedeti ce compozitie interesanta au, conceputa de Laura Adamache (talentata fata asta). Se coc la cuptor, doar se stropesc cu un pic de ulei. Garnitura am facut-o din cartofii de la supa: cartofi natur, unt, sare, piper, usturoi si patrunjel tocat). Si salata, evident.

Ingrediente

  • 1 kg pulpe de pui coapte/fierte/prajite (eu am fiert ca sa fac si supa din carne)
  • 3 oua
  • 2 linguri iaurt degresat
  • 140 g dovlecei cruzi rasi, storsi
  • 1 ceapa medie
  • 3 catei mari usturoi
  • 2 felii de paine inmuiate in lapte/apa
  • 120 g ardei copti
  • sare, piper
  • marar/patrunjel
  • 5 linguri ulei de masline
  • malai + susan (pentru tavalit)

Mod de preparare

Curatam pielita si apoi desprindem carnea fiarta de pe pulpele de pui. Eu le-am avut gata dezosate si despielitzate. Scurgem bine-bine de zeama.
O taiem in bucatele si  o punem in robot. Sa se raceasca macar pe jumatate pt ca altfel vor fi cam moi la modelare.
Adaugam ouale, iaurtul, dovleceii rasi pe razatoarea cu gauri mici si storsi foarte bine, 1 ceapa medie, usturoiul, painea fara coaja (daca e prea tare, la mine n-a fost cazul) si stoarsa foarte bine, ardeii copti curatati de coaja, sare, piper si marar sau patrunjel dupa gust.
Le mixam 1-2 minute sau pana cand obtinem o compozitie omogena.

Cu mainile usor umede, formam chiftelutele rotunde (cam 3cm diametru) si le tavalim printr-un amestec format din faina de malai si susan.
Le asazam in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si le stropim cu ulei de masline.
Eu n-am stropitoare de ulei, am folosit o seringa din plastic.

Le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C pentru cca 10-15 minute pe fiecare parte.
Eu la final am mutat tava pe treapta cea mai de jos, si le-am mai rumenit la grill (cu usa intredeschisa cum se face) pt 5-6 minute.
Le mancam calde sau reci. Sunt delicioase!


Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de pui la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chiftele coapte de pui cu legume

Postat de katty

Chiftele coapte de pui cu legume

  Tocam carnea de pui. Curatam morcovul si dovlecelul si le radem pe razatoarea mare. Amestecam pieptul de pui cu morcovul, zucchini, ouale, pesmetul, mararul si patrunjelul tocat fin,...

Citeste continuarea

Chiftele de pui si cartofi noi in sos de rosii la cuptor

Postat de merisor67

Chiftele de pui si cartofi noi in sos de rosii la cuptor

Spălăm bine cartofii cu buretele de vase, pentru a îndepărta frumos coaja subțire de pe ei. Îi lăsăm la scurs. Pentru chiftele, tocăm carnea de pui amestecată cu șunculița...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.10.2013, 14:40
Am pus intai like pentru ca am fost sigura ca-mi plac numai dupa titlu si nu m-am inselat
la 06.10.2013, 14:45
la 06.10.2013, 14:45
Meri, de cate ori deschid usa frigiderului imi vine sa bag una in gura ... ca le-am facut ieri
la 06.10.2013, 14:51
super gustoase
la 06.10.2013, 14:53
imi plac mult chiftelutele de pui...diar facute la cuptor cred ca sunt si mai bune!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking