Prepelite la cuptor cu sos de vin rosu

Postat de xana in Mancaruri cu carne
18 Noi 2017 | 16783 vizualizari
Prepelite la cuptor cu sos de vin rosu

Ingrediente

  • 4 prepelite curatate
  • 2 catei de usturoi
  • ½ de lingurita paprika
  • un varf de cutit de coriandru macinat
  • un varf de cutit nucsoara
  • un varf de cutit rozmarin macinat
  • sare
  • piper
  • 5 linguri ulei de masline

Pentru sos:

  • 300 ml de vin rosu sec
  • 1 ceapa mica
  • 1 catel de usturoi
  • ½ de lingurita cimbru uscat
  • 2 foi de dafin
  • sare
  • piper
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 linguri margarina

Mod de preparare

Zdrobim doi catei de usturoi, apoi ii amestecam cu paprika, coriandrul, nucsoara, rozmarinul, sare, piper si 2 linguri de ulei de masline. Ungem prepelitele cu acest amestec pe toate partile si pe dinauntru , apoi le asezam in tava si turnam restul de ulei de masline deasupra. Dam la cuptor pentru cca 20-25 de minute, la 200ºC.

Intre timp, taiem ceapa marunt si o calim cu putina sare si o lingura de ulei pana prinde putina culoare. Adaugam apoi usturoiul taiat marunt, foile de dafin si cimbrul si mai calim cateva secunde. Punem vinul si fierbem la foc iute, cca. 10 minute pana vinul scade cam la o treime din cantitatea initiala. Trecem sosul printr-o sita, apoi adaugam margarina, piper si daca mai este nevoie sare si mai tinem pe foc pana se formeaza un sirop mai gros.

 Cand prepelitele sunt gata, le lasam la odihnit cca. 3-5 minute, apoi le servim cu cate o lingura de sos deasupra si o garnitura la alegere alaturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prepelite la cuptor cu sos de vin rosu" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Chiftele de Königsberg

Postat de gurita_ta2005

Chiftele de Königsberg

Reteta de chiftelute o gasiti aici http://www.bucataras.ro/retete/chiftelute-de-pui-imbulinate-46796.html   Pentru sos: Se pune untul intr-o tigaie,se adauga si faina sa se...

Citeste continuarea

Ardei umpluti- Punjene paprike

Postat de ctlina

Ardei umpluti- Punjene paprike

Curatam si taiem ceapa marunt. Calim ceapa in uleiul de masline, adaugam orezul si-l calim pana devine translucid. Adaugam 10 cl de apa si lasam pe foc pana cand apa se evapora. Intr-un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.11.2017, 14:25
la 18.11.2017, 14:41
Yummy!
la 18.11.2017, 15:16
Ce deliciu
la 18.11.2017, 18:04
la 19.11.2017, 18:19
bune, bune

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking