Pricomigdale

Postat de ANCA in Dulciuri
8 Apr 2009 | 12768 vizualizari
Pricomigdale

O minunata reteta de preparare a delicioaselor pricomigdale.

Ingrediente

  • 250 g nuci sau migdale date prin masina de biscuti(noi am folosit nuci)
  • 6 albusuri
  • 3 linguri de faina cu varf
  • 10 linguri de zahar
  • 1 plic zahar vanilat
    • Mod de preparare

      Nucile/migdalele trebuie coapte inainte de a le marunti! Le puteti coace la cuptor sau intr-o tigaie de teflon pe aragaz.

      Se bat albusurile spuma, apoi se adauga zaharul si se amesteca iar cu mixerul/telul pana se intareste (ca la bezea).

      Se adauga faina, nucile si zaharul vanilat se amesteca usor sa se omogenizeze, de jos in sus astfel incat aerul sa nu iasa si sa se lase.

      Se unge o tava de aragaz cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se pun gramajoare cu o lingurita sau cu o lingura daca le vreti mai mari.

      Se coc la foc mic-mediu, 160 grade, pana devin aurii pe margini. Se pot lipi cate doua cu crema de ciocolata (Nutella) la mijloc.

      Se impune precizarea ca pricomigdalele sunt mesterite de sot, si sunt fff gustoase!:)).

      Daca ti-a placut reteta noastra "Pricomigdale" nu uita sa-i faci un review.

      Retete asemanatoare

      Comentarii (0)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert priconuci a la Cleme

Postat de MotanLaOale

Desert priconuci a la Cleme

Albusurile se bat bine cu un praf de sare. Se adauga zaharul, zaharul vanilat si se mixeaza in continuare pana obtinem o bezea tare. Se adauga nuca macinata, faina, cacaua si se omogenizeaza...

Citeste continuarea

Fursecuri ''priconuci''

Postat de Constelatialeu

Fursecuri ''priconuci''

Scoatem albusurile d ela congelator si le lasam sa se dezghete, apoi le punem intr-un castron, adaugam un praf de sare si mixam bine pana obtinem o spuma tare. Adaugam zaharul, treptat, mixam bine...

Citeste continuarea

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking