Primele mele pide cu seminte si branzeturi

Postat de mihaelar63 in Piine
2 Mar 2020 | 2649 vizualizari

 Zilele trecute seara vizionam o emisune culinara cu vestitul brutar Paul Holywood . Se plimba prin Ierusalim si prezenta produsele de paine si patiserie  ce pot fi gasite in  vechiului oras. Mi-a atras atentia  placintele-pide  cu seminte,preparate din aluat simplu de paine  . Cel ce le prepara spunea ca reteta  cu specific sirian -curd este mostenita de la bunica lui.Umpluturile erau diverse ,de la amestec picant cu pui pana la branzeturi sau simple cu vegetale . Nu a fost greu sa pun in aplicare ideea pentru ca tocmai aveam aluat dospit de paine .Alaturi de o salata, aceste pide constituie o masa foarte gustoasa . Intre timp m-am documentat si am sa revin cu noi retete .  

Inapoi la reteta

Comentarii (18)

la 02.03.2020, 13:50
Mi se par bune, judecând după ingrediente. Cică i se mai zice ”pizza turcească”...
la 02.03.2020, 14:15
Rodica denumirea este controversata de pizza Se foloseste mai mult la noi .Piza este numai una si italiana Cea general agreeata este de pide . Asta stiu pentru ca am intrebat cel putin doi turci . Unul este brutar intalnit acum 20 ani ,celalat este un serios om de afaceri din zona . Chiar in emisiune se rostea cuvantul pide . In subtitrare apare tradus ca placinta
la 02.03.2020, 14:18
Mihaela, știu că se numesc ”pide” și au această formă de bărcuță, dar așa le mai numește lumea... Noi, care stăm mai mult prin bucătărie, nu facem confuzie, în nici un caz...!
la 02.03.2020, 14:21
la 02.03.2020, 14:30
Imi place ca invatam mult unii de la altii . Chiar recent mi-am lamurit cu ajutorul tau, termenul si etimologia cuvantului ragu . Chiar am gasit retete interesante cu aceasta ocazie Multumesc
la 02.03.2020, 14:38
Da, Mihaela și după cum scria ieri seară Katty, termenul se găsește și la italieni (deci și ei s-au inspirat...!) și pronunția chiar este identică...Rețetele, cuvintele... toate trec de la un popor la altul și așa ne îmbogățim spiritual...
la 02.03.2020, 15:01
Cand citesc pide, ma tot duc cu gandul la pilde, dar nu stiu de ce...
la 02.03.2020, 15:02
Cred ca-s super bune!
la 02.03.2020, 15:07
la 02.03.2020, 15:10
Foarte faine si bune , sunt bune cu orice umplutura
la 02.03.2020, 15:21
la 02.03.2020, 15:21
la 02.03.2020, 16:10
la 02.03.2020, 16:26
asta am făcut și eu aseară! Doar că nu le-am dat forma de pide
la 02.03.2020, 19:47

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking