Primele mele pide cu seminte si branzeturi

Postat de mihaelar63 in Piine
2 Mar 2020 | 2634 vizualizari
Primele mele pide cu seminte si branzeturi

 Zilele trecute seara vizionam o emisune culinara cu vestitul brutar Paul Holywood . Se plimba prin Ierusalim si prezenta produsele de paine si patiserie  ce pot fi gasite in  vechiului oras. Mi-a atras atentia  placintele-pide  cu seminte,preparate din aluat simplu de paine  . Cel ce le prepara spunea ca reteta  cu specific sirian -curd este mostenita de la bunica lui.Umpluturile erau diverse ,de la amestec picant cu pui pana la branzeturi sau simple cu vegetale . Nu a fost greu sa pun in aplicare ideea pentru ca tocmai aveam aluat dospit de paine .Alaturi de o salata, aceste pide constituie o masa foarte gustoasa . Intre timp m-am documentat si am sa revin cu noi retete .  

Ingrediente

  • 400 gr aluat simplu, crescut de paine alba
  • 250 gr branza proaspata de vaca
  • 150 gr telemea sarata de vaca
  • 1 lingura cu varf de seminte susan negru
  • 1 lingura rasa zaatar-eu il am cumparat chiar din Ierusalim
  • sare
  • piper negru macinat

Mod de preparare

  1. Aluatul de paine se pune pe o planseta infainata .
  2. Amestecati aluatul cu semintele de susan .
  3. Pregatiti umplutura , amestecand branzeturile  cu sare, zaatar si piper .
  4.  Telemeaua de vaca  trebuie  razuita  sau sfarmata cu furculita .
  5. Aluatul se imparte in patru . Fiecare bucata se intinde in foaie subtire usor dreptunghiulara .
  6. Distribuiti in mod egal amestecul de branzeturi pe fiecare foaie de aluat .
  7. Bucatile de aluat se ruleaza usor pe marginile laterale si se rasucesc la capete .
  8. Forma finala a aluatului umplut trebuie sa semene cu o barcuta .
  9. Transferati ,, barcutele" in tava tapetata cu hartie de copt.
  10. Presarati cu piper negru macinat pentru o nota picanta in plus  !!
  11. Puneti pidele la cuptor 200 grade C  timp de 30 minute .
  12. Serviti pidele cu legume sau cu salata preferata de cruditati.
Daca ti-a placut reteta noastra "Primele mele pide cu seminte si branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Painici umplute

Postat de mirela0911

Painici umplute

Se pregateste mai intai maiaua. Intr-o craticioara, se pun 150 ml lapte caldut, se adauga zaharul, 1 lg plina cu faina si drojdia zdrobita. Se amesteca bine, apoi se lasa sa se activeze....

Citeste continuarea

Chifle pentru burger

Postat de Constelatialeu

Chifle pentru burger

Mai intai am topit untul si l-am lasat sa se raceasca, nu de tot, sa fie doar foarte putin caldut. In bolul de la mixer am pus faina cernuta, in mijloc am pus drojdia uscata, oul, zaharul, pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.03.2020, 13:50
Mi se par bune, judecând după ingrediente. Cică i se mai zice ”pizza turcească”...
la 02.03.2020, 14:15
Rodica denumirea este controversata de pizza Se foloseste mai mult la noi .Piza este numai una si italiana Cea general agreeata este de pide . Asta stiu pentru ca am intrebat cel putin doi turci . Unul este brutar intalnit acum 20 ani ,celalat este un serios om de afaceri din zona . Chiar in emisiune se rostea cuvantul pide . In subtitrare apare tradus ca placinta
la 02.03.2020, 14:18
Mihaela, știu că se numesc ”pide” și au această formă de bărcuță, dar așa le mai numește lumea... Noi, care stăm mai mult prin bucătărie, nu facem confuzie, în nici un caz...!
la 02.03.2020, 14:21
la 02.03.2020, 14:30
Imi place ca invatam mult unii de la altii . Chiar recent mi-am lamurit cu ajutorul tau, termenul si etimologia cuvantului ragu . Chiar am gasit retete interesante cu aceasta ocazie Multumesc

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking