Pudding englezesc

Postat de ctlina in Dulciuri
28 Mai 2016 | 3115 vizualizari
Pudding englezesc

O reteta ideala pentru a recicla resturile :)). Pudding este o reteta traditionala din Marea Britanie, foarte delicioasa si savuroasa. Este  prima data cand fac aceasta reteta. Se poate face cu cu resturi de paine, de briosa si de ce nu cu resturi de cozonac... Rezultatul este surprinzator,o  budinca pufoasa, usor caramelizata si foarte parfumata.

Ingrediente

  • 300 g de cozonac uscat (sau resturi de paine, briosa)
  • 3 oua
  • 500 ml lapte
  • 40 g rahat
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • 80 g de zahar
  • 40 g de stafide
  • 50 g de nuci taiate bucatele
  • 30 g de fulgi de ciocolata
  • 1/2 lingurita esenta de rom

Mod de preparare

Puneti la-nmuiat in laptele caldut cozonacul taiat bucatele.

Amestecati bine cu ajutorul robotului sau ecrazati cu o furculita.

Adaugati ouale batute in omleta, zaharurile, stafidele, nucile, rahatul taiat bucatele, si fulgii de ciocolata.

Amestecati totul bine si depuneti intr-un vas uns.

Coaceti la cuptor la 210°C timp de  40 minute.

Lasati sa se raceasca si taiati in portii..

Pastrati la rece.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pudding englezesc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert guguluf din albusuri, cu mac si ciocolata

Postat de RODIMUR

Desert guguluf din albusuri, cu mac si ciocolata

Se mixează bine albușurile cu praful de sare și când încep să prindă volum se adaugă treptat vanilia și zahărul tos, puțin câte puțin, până ce compoziția arată...

Citeste continuarea

Mini Pavlova cu crema de iaurt si ciocolata

Postat de privatelaura

Mini Pavlova cu crema de iaurt si ciocolata

Spalam ouale. Le separam in albusuri si galbenusuri. Sfatul meu este sa le desfaceti separat intr-un castronel, apoi sa le puneti peste celelalte, in caz ca un ou nu este tocmai ok, sa nu stricati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.05.2016, 13:16
la 28.05.2016, 13:39
Bun,bun!
la 28.05.2016, 13:43
Yamiii
la 28.05.2016, 15:19
la 28.05.2016, 20:06

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking