Pufoshenie cu unt de arahide si fulgi de ciocolata

Postat de Anamaria7 in Prajituri
7 Ian 2012 | 5373 vizualizari
Pufoshenie cu unt de arahide si fulgi de ciocolata

De mult timp am vrut sa fac ceva dulce cu unt de arahide, dar nu imi gaseam momentul nici sa incerc, nici sa merg la magazin dupa el :P asa ca am zis ca e vremea! Reteta e modificata de pe un blog strain :)

Ingrediente

Blat:

  • 150 gr unt de arahide
  • 1 2/3 c zahar
  • 200 gr unt
  • 3 oua
  • 1/2 c lapte
  • 2 lgt esenta de vanilie
  • 2 c faina
  • 1 1/2 c fulgi de ciocolata
  • 1/2 pliculet praf de copt

Glazura:

  • 260 gr ciocolata cu lapte
  • 100 gr ciocolata alba
  • 1 c frisca lichida

Mod de preparare

Blat:

Mixam untul bine cu zaharul si untul de arahide, apoi adaugam ouale, pe rand, apoi laptele, esenta si la final, faina amestecata cu praful de copt. Fulgii de ciocolata ii inglobam cu o lingura de lemn. Turnam blatul intr-o tava de 25cm x 35cm si tinem la cuptor la 180C pana trece testul scobitorii (vai, de cate ori am zis poezia asta :P).

Glazura:

Punem frisca pe baie de aburi, 2/3c intr-un vas si restul in alt vas. Taiem bucatele ciocolata si o adaugam pe cea cu lapte in vasul cu mai multa frisca. Lasam sa se topeasca si sa se omogenizeze, apoi luam de pe foc si lasam putin sa se raceasca (nu mult).

Turnam glazura de ciocolata cu lapte pe tot blatul, apoi stropim din loc in loc cu cealalta.

Ducem la rece si taiem cand s-a intarit de tot.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pufoshenie cu unt de arahide si fulgi de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Baclava

Postat de MotanLaOale

Baclava

Foile se lasa la dezghetat. Nuca se prajeste putin, se sufla de coji si se lasa la racit. Rece se macina, fin sau mai mare, si se amesteca cu scortisoara si nucsoara. Eu am macinat-o fin din...

Citeste continuarea

Muffins cu ciocolata alba si apa de flori de portocal

Postat de comanligia

Muffins cu ciocolata alba si apa de flori de portocal

Se freaca ouale intregi cu zaharul,apoi se adauga apa de flori de portocal,untul topit,faina,praful de copt si bicarbonatul si se amesteca toate bine.Se pune din aceasta compozitie cate putin in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.01.2012, 23:40
Tulaaaaaaaaaai Doamne ma duc sa ma culc
la 07.01.2012, 23:42
Ca bine zici Diaconta
la 07.01.2012, 23:44
Dia, stai asa ca vin si eu.

Anamaria, ti-ai pus in gand sa ne fugaresti la culcare?
la 08.01.2012, 09:52
Imi plac si mie prajiturile cu unt de arahide
la 08.01.2012, 10:41
Delicioasa
La Multi Ani 2012!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking