Ingrediente
- 1 pui întreg taiat în bucăți
- 2 ardei rosii
- 1 ardel verde
- 1 ardel galben
- 4 roșii
- 1 ceapa
- 100 g bacon
- 3 catei de usturoi
- 10 cl de ulei de măsline (3-4 linguri)
- 10 cl de vin alb
- 1 lingurita boia de ardei
- cimbru, dafin
- sare și piper
Mod de preparare
Sarati și piperati bucatile de pui.
Se presara deasupra boia de ardei.
Se curata si se toaca ceapa și usturoiul.
Se taie baconul în bucăți mici.
Se curata si se spală ardeii și roșiile. Taie-le în cubulete.
Intr-o tigaie mare (un wok este ideal), rumeneste carnea de pui în uleiul de măsline fierbinnte. Scoate carnea si pune in tigaie usturoiul, ceapa, și baconul.
Gatiti 2 minute, amestecand apoi adaugati bucatile de pui.
Adaugati ardeii și roșiile, reveniti totul două minute la foc mare, amestecand. Condimentati cu sare și piper.
Se adaugă vinul alb, ierburile, se acopera cu un capac și se fierbe la foc mic timp de o oră. Se serveste fierbinte cu orez (vezi reteta aici) sau cu cartofi .....
Pofta Buna !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui basc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|