Ingrediente
- 6 pulpe de pui dezosate
- 400g rosii taiate in bulion
- 300g ciuperci (conserva)
- 1 ardei capia
- 1 ardei galben
- 100g masline negre fara samburi
- 2 cepe
- 5 catei usturoi
- 1 morcov mic
- 1 bucata telina
- 150ml vin alb
- 50ml ulei
- 1 legatura patrunjel
- oregano
- cimbru
- boia
- piper
- sare
Mod de preparare
Pulpele de pui se curata, se spala, se usuca si se presara cu boia, sare si piper.
Intr-o cratita se pune uleiul si se prajesc bucatile de pui pe ambele parti si se scot.
In acelasi ulei se caleste 3-4 minute ceapa taiata marunt si usturoiul pisat.
Se adauga rosiile si se presara oregano, cimbru, piper, sare.
Se lasa cateva minute la foc mic.
Se adauga vinul si se lasa sa fiarba 5 minute.
Se adauga ardeii taiati marunt, morcovul si telina date pe razatoarea mica si ciupercile.
Se adauga pulpele de pui si o cana de apa.
Se potriveste de gust si se introduce in cuptorul preincalzit pentru 1 ora.
Se intorc pulpele la fiecare 20 de minute.
Dupa 30 de minute se pun si maslinele.
Spre final cand sosul este scazut si carnea facuta se adauga patrunjelul tocat.
Se serveste calda.
Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cacciatore" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|