Pui calabrese

Postat de rocsi_1612 in Pui
29 Iun 2020 | 1217 vizualizari
Pui calabrese

Cum am vazut aceasta reteta distribuita pe pagina Betei, am vizionat-o, mi-am dat seama ca o sa ne placa si am pregatit-o si eu! Se face rapid, deci se poate prepara si in sezonul cald si poate fi servit acest fel simplu, cu un piure sau o salata. Sa o incercati si voi si o sa va convingeti cat de buna poate fi!

Ingrediente

  • 1 piept de pui si jumatate dezosat
  • 300 gr rosii cherry (eu am folosit congelate)
  • 1 catel mare de usturoi
  • 250 gr mozzarella
  • 4-5 crengute patrunjel verde (sau busuioc verde)
  • 1 lingura cu varf parmezan ras
  • 100-150 ml vin alb
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 lingura ulei de masline

Mod de preparare

Spalati pieptul de pui, il stergeti usor cu niste servetele de bucatarie. Taiati fiecare jumatate de piept in doua, pe lungime. Le presarati cu sare, piper si boia.

Incingeti uleiul intr-o tigaie, puneti bucatile de pui. Le rumeniti pe ambele parti, la foc potrivit. Adaugati usturoriul curatat si pisat, apoi rosiile cherry (daca folositi rosii cherry proaspete, atunci le taiati pe jumatate). Le mai sotati 2-3 minute, apoi turnati 100 ml de vin alb (150 daca folositi rosii prospete) si amestecati. Puneti parmezanul ras, mai lasati 3-4 minute pe foc, sa se mai evapore din lichid. La final presarati patrunjel verde, tocat marunt( sau busuioc).

Asezati bucatile de pui cu tot cu rosii si lichid intr-un vas de ceramica.

Mozzarella o taiati felii, o asezati peste pui.

Introduceti vasul in cuptorul incins, la 190 de grade, pentru 20-25 de minute.

Mozzarella trebuie sa se topeasca, iar deasupra sa se faca o crusta aurie.

Cand este gata, il scoateti din cuptor, lasati sa se racoreasca 5 minute, apoi este gata de servit. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui calabrese" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Retete similare

Pollo alla parmigiana - pui cu parmezan

Postat de mihaelar63

Pollo alla parmigiana - pui cu parmezan

Pieptul de pui se bate usor cu batatorul de snitele. Pieptul de pui este mai delicat ca textura si pentru a evita ruperea lui se poate bate foarte usor intre doua pungi de plastic [...

Citeste continuarea

Mancare de pui cu ciuperci sub capac de foietaj

Postat de rocsi_1612

Mancare de pui cu ciuperci sub capac de foietaj

Foietajul il lasam la dezghetat la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam, il tamponam cu un servet de bucatarie i il taiem bucati potrivite. Ceapa o curatam si o tocam marunt. Morcovul il...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 32 %
219.99 lei
149.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 29.06.2020, 12:29
la 29.06.2020, 18:37
Bun!
la 29.06.2020, 18:47
la 29.06.2020, 20:37
Arată foarte tentant! Și mie mi-ar plăcea mult așa fel de mâncare...
la 29.06.2020, 22:29
Ce bine arata !

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking