Chiftelute in sos tomat cu spatzle (taitei)

Postat de privatelaura in Pui
11 Oct 2013 | 12880 vizualizari
Chiftelute in sos tomat cu spatzle (taitei)

M-a terminat Timea cu spatzle matze astea :)))) asa ca am gasit la Lidl si am facut cunostinta cu ei. super bun!

Ingrediente

  • 600 - 800 gr carne tocata pui
  • 1 morcov
  • 1 ceapa alba
  • 1 leg. patrunjel verde
  • 4 lg pasta tomate
  • sare cu condimente
  • cateva rosii uscate conservate, cu capere
  • 3 lg ulei masline
  • 400 ml supa de pui
  • o cutie spatzle
  • boia dulce/ iute

Mod de preparare

Spalam si curatam ceapa si morcovul. Ceapa o taiem solzisori, morcovul il dam pe razatoarea mica. Patrunjelul il spalam si il tocam marunt.

Carnea tocata o amestecam cu legumele tocate, adaugam sare cu condimente. Formam chiftelute mai marisoare pentru ca scad la fiert.

Incingem 2 lg ulei masline intr-o tigaie si punem chiftelutele si rosiile uscate. Lasam un pic sa se rumeneasca, le intoarcem si adaugam supa de pui. Condimentam cu un pic de sare, boia, pasta de tomate si lasam sa fiarba. Cand sunt fierte si scade zeama, oprim focul silasam un pic acoperite cu un capac.

Taiteii ii punem la fiert intr-un vas cu apa si un varf de cutit sare. Sunt fierti cand se umfla si se ridica la suprafata.

Servim o portie de chiftelute in sos, garnitura de taitei si castraveti in otet sau dupa preferinte.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in sos tomat cu spatzle (taitei)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Pui umplut cu ficat, kaizer afumat, legume si orez

Postat de merisor67

Pui umplut cu ficat, kaizer afumat, legume si orez

Mai intai pregatim umplutura. Punem ficatul la fiert in putina apa cu sare si lasam sa dea in cateva clocote, apoi il scurgem de apa si il taiem cubulete. Taiem kaizerul felii si il prajim...

Citeste continuarea

Pui cu sos de rosii, spanac si parmezan

Postat de Bucataras

Pui cu sos de rosii, spanac si parmezan

Pune la topit untul intr-o tigaie mare.   Condimenteaza cu sare, piper si oregano pulpele de pui, apoi pune-le in tigaie si gateste-le cam 5 minute pe fecare parte, la foc mediu....

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.10.2013, 21:28
super bune...
la 11.10.2013, 21:28
tare buni!
la 11.10.2013, 21:33
faina mancare ai facut
la 11.10.2013, 21:36
Ete la ea i s-a sculat la ora asta de sosuri...
la 11.10.2013, 21:38
spatzle matze

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking