Ingrediente
- 600 - 800 gr carne tocata pui
- 1 morcov
- 1 ceapa alba
- 1 leg. patrunjel verde
- 4 lg pasta tomate
- sare cu condimente
- cateva rosii uscate conservate, cu capere
- 3 lg ulei masline
- 400 ml supa de pui
- o cutie spatzle
- boia dulce/ iute
Mod de preparare
Spalam si curatam ceapa si morcovul. Ceapa o taiem solzisori, morcovul il dam pe razatoarea mica. Patrunjelul il spalam si il tocam marunt.
Carnea tocata o amestecam cu legumele tocate, adaugam sare cu condimente. Formam chiftelute mai marisoare pentru ca scad la fiert.
Incingem 2 lg ulei masline intr-o tigaie si punem chiftelutele si rosiile uscate. Lasam un pic sa se rumeneasca, le intoarcem si adaugam supa de pui. Condimentam cu un pic de sare, boia, pasta de tomate si lasam sa fiarba. Cand sunt fierte si scade zeama, oprim focul silasam un pic acoperite cu un capac.
Taiteii ii punem la fiert intr-un vas cu apa si un varf de cutit sare. Sunt fierti cand se umfla si se ridica la suprafata.
Servim o portie de chiftelute in sos, garnitura de taitei si castraveti in otet sau dupa preferinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in sos tomat cu spatzle (taitei)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (24)
|