Chiftelute marinate cu taitei de orez

Postat de lia in Porc
20 Ian 2012 | 2928 vizualizari
Chiftelute marinate cu taitei de orez

Un meniu complet, delicious si hranitor.

Ingrediente

  • 500 gr carne tocata de porc
  • 1 felie paine
  • 1  morcov
  • o ceapa mica
  • 5 catei usturoi 
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 lingura pesmet
  • 1 ou
  • sare 
  • piper
  • Pt sos:  
  • 400ml suc de rosii 
  • 100ml  vin alb 
  • 2 linguri de otet de mere cu miere
  • 2 catei de usturoi
  • Un farf lingurita de sare
  • o lingura rasa,de zahar
  • 3 foi de dafin
  • Un praf piper
  • Pt garnitura:  
  • Taitei de orez “Vifon

 

Mod de preparare

Pentru chiftelute, inmuiem felia de paine in apa, o stoarcem bine, apoi o dam pe razatoarea mare. Morcovul spalat si curatat il dam prin razatoarea mica. Ceapa si usturoiul le tocam marunt. Punem aceste ingrediente peste carnea tocata, adaugam oul, pesmetul, sarea, piperul si patrunjelul tocat si le amestecam toate bine. Formam apoi cu mana  bilute, le asezam in tava, pe gratarul cuptorului cu convectie si coacem 15 minute la 200*.

Pt sos,
luam o tigaie, adaugam sucul de rosii, vinul, usturoiul pisat si restul ingredientelor si dam la foc mic pentru 10-15 minute. Adaugam chiftelutele si stingem focul. Lasam prêt de 5-10 minutele ca sosul sa patruda bine in chiftele.

Intre timp pregatim taiteii, conform instructiunilor de pe ambalaj si meniul este gata.

Servim chiftelutele alaturi de taiteii stropiti cu sos si pudrati cu frunzulite de marar.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute marinate cu taitei de orez" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Retete similare

Friptura de porc la cuptor cu piure in straturi

Postat de Patricia_Iordache_79

Friptura de porc la cuptor cu piure in straturi

Cum pregatim friptura de porc : Condimentam bucatile de ceafa cu sare, piper si cimbru si le lasam de-o parte. Taiem ceapa feliute subtiri, morcovul rondele si ardeiul gras feliute si le...

Citeste continuarea

Wrap ca la tara

Postat de portiadelumina

Wrap ca la tara

Totul este foarte simplu. Se scot de la cazan (de la untură) cel puţin două bucăţi de carne şi se pun la foc până se topeşte bine untura. Se scot pe hârtie absorbantă. Una din...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 20.01.2012, 20:08
la 20.01.2012, 20:13
Elena_Daria primul venit primul servit
la 20.01.2012, 20:35
cu cea mai mare placere...multumesc
la 20.01.2012, 20:47
bun bun
la 20.01.2012, 21:48
oai, cred ca sunt delicioase!!!!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking