Chiftelute marinate cu taitei de orez

Postat de lia in Porc
20 Ian 2012 | 3518 vizualizari
Chiftelute marinate cu taitei de orez

Un meniu complet, delicious si hranitor.

Ingrediente

  • 500 gr carne tocata de porc
  • 1 felie paine
  • 1  morcov
  • o ceapa mica
  • 5 catei usturoi 
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 lingura pesmet
  • 1 ou
  • sare 
  • piper
  • Pt sos:  
  • 400ml suc de rosii 
  • 100ml  vin alb 
  • 2 linguri de otet de mere cu miere
  • 2 catei de usturoi
  • Un farf lingurita de sare
  • o lingura rasa,de zahar
  • 3 foi de dafin
  • Un praf piper
  • Pt garnitura:  
  • Taitei de orez “Vifon

 

Mod de preparare

Pentru chiftelute, inmuiem felia de paine in apa, o stoarcem bine, apoi o dam pe razatoarea mare. Morcovul spalat si curatat il dam prin razatoarea mica. Ceapa si usturoiul le tocam marunt. Punem aceste ingrediente peste carnea tocata, adaugam oul, pesmetul, sarea, piperul si patrunjelul tocat si le amestecam toate bine. Formam apoi cu mana  bilute, le asezam in tava, pe gratarul cuptorului cu convectie si coacem 15 minute la 200*.

Pt sos,
luam o tigaie, adaugam sucul de rosii, vinul, usturoiul pisat si restul ingredientelor si dam la foc mic pentru 10-15 minute. Adaugam chiftelutele si stingem focul. Lasam prêt de 5-10 minutele ca sosul sa patruda bine in chiftele.

Intre timp pregatim taiteii, conform instructiunilor de pe ambalaj si meniul este gata.

Servim chiftelutele alaturi de taiteii stropiti cu sos si pudrati cu frunzulite de marar.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute marinate cu taitei de orez" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tocana banateana cu carne de porc si galuste

Postat de katty

Tocana banateana cu carne de porc si galuste

In uleiul/ untura incinsa punem carnea de porc. Acoperim cu un capac. Amestecam ocazional pana carnea se albeste bine pe toate partile si nu mai lasa apa. Adaugam ceapa tocata fin si morcovul....

Citeste continuarea

Friptura de porc cu garnitura de orez

Postat de simona72

Friptura de porc cu garnitura de orez

 Pt friptura: spalam carnea si soricul il radem putin cu cutitul. Uscam carnea de surplusul de apa cu servete de hartie. Mixul de condimente il pragatim in mojar: punem semintele de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.01.2012, 20:08
la 20.01.2012, 20:13
Elena_Daria primul venit primul servit
la 20.01.2012, 20:35
cu cea mai mare placere...multumesc
la 20.01.2012, 20:47
bun bun
la 20.01.2012, 21:48
oai, cred ca sunt delicioase!!!!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking