Pui chinezesc cu orez salbatic

Postat de susu in Pui
30 Ian 2010 | 13988 vizualizari
Pui chinezesc cu orez salbatic

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 2 persoane
  • Timp de preparare 30 de min
  • Complexitate medie  
  • Ingrediente:  
  • 400 gr piept de pui taiat fasii de grosimea unui deget
  • 1 cana nu foarte mare de orez  cu bob lung (salbatic)
  • 3 ardei grasi: galben, rosu si verde taiat julien
  • 2 cepe potrivite tocate marunt
  • 2 morcovi potriviti taiati rondele
  • obtional broccoli sau germeni de soia
  • sos de soia
  • seminte de susan
  • 1 vf lingurita ghimbir ras
  • curry

Mod de preparare

Ceapa se caleste in ulei de masline intr-un wok sau tigaie, apoi se adauga pe rand carnea, morcovul, ardeiul si la sfarsit broccoli iar dupa fiecare leguma adaugata se caleste un pic atat cat sa ramana legumele “ al dente”. Se adauga ghimbir, curry, sos de soia si se mai caleste 1 minut. Se masoara orezul cu o cana. Eu deobicei fierb 1 canuta de orez pentru 2 persoane. Se pun doua cantitati de apa la o cantitatea de orez(1 cana de orez-2 cani de apa). Se pun cele doua cani de apa pe foc si in momentul fierberii se adauga cana de orez(orez care a fost spalat), 1 vf cutit de curry si putina sare. Se amesteca de doua ori in el, se acopera cu folie de aluminium pe care o strangem etans pe marginea oalei si acoperim cu capac. Aceasta modalitate o folosesc pentru a-mi ramane orezul al dente si fiert bob cu bob, nelegat ca la pilaf. Se lasa asa doar 15 min dupa ceas iar apoi se inchide focul si se ia capacul. Mai lasam doar cu folia si fara capac inca 10 minute. Se ia dupa 10 minute si folia (atentie la aburi).Se aseaza orezul pe farfurie si deasupra lui se pune compozitia de pui cu legume. Se serveste cu sos de soia si susan

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui chinezesc cu orez salbatic" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pulpe de pui cu iaurt si pesmet

Postat de oanapl

Pulpe de pui cu iaurt si pesmet

Speli ciocănelele de pui, apoi îndepărtezi pielea și le usuci cu un șervet absorbant apoi le freci cu sare, piper și boia de ardei dulce. Amesteci iaurtul cu zeama de lămâie...

Citeste continuarea

Ciocănele de pui a la Padre

Postat de panacris

Ciocănele de pui a la Padre

Ciocănelele se spală sub jet de apă rece, eventula se curăță de tuleile rămase, apoi se asezonează de sare aromată și puțin ulei de măsline, se așează artistic într-o tavă...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.01.2010, 20:34
Incearca sa folosesti un alt ulei,de susan sau porumb, nu cel de masline la astfel de preparate. Nu este clar ce faci cu legumele dupa ce la calesti, le scoti sau le lasi in mancare? Daca le lasi in mancare , atunci dupa ce ai calit si broccoli morcovul si ardeiul nu prea mai sunt al dente.
In retetele chinezesti legumele se prajesc rapid, la foc mediu- mare, in uleiul incins foarte bine (de aia iti trebuie alt ulei, cu temperatura de ardere mare), dupa care se scot din ulei si urmeaza alta tura de legume. Sper ca nu te-a suparat comentariul meu
la 30.01.2010, 21:47
Imi place prezentarea !
la 30.01.2010, 22:59
Nu m-a suparat si nu ar avea de ce sa ma supere comentariul tau Brandusa. Am folosit ulei de masline pentru ca din acela aveam cand am preparat reteta si referitor la legume nu le scot pe rand din tigaie ca sa se intrepatrunda aromele intre ele si mie imi raman al dente in acest mod de preparare. Depinde de cat timp le tii pe fiecare. Le pregatesc in wok la foc iute asa cum se pregatesc aceste tipuri de mancare dar tigaia se mai ridica de pe ochi pentru a "trage "legumele ca sa zic asa.
la 31.01.2010, 00:01
Imi plac aceste sortimente de mancare ceea ce imi mai ramane e sa invat sa mananc cu betisoarele .
Am o intrebare voi chiar mancati si acasa cu betisoare ?
la 31.01.2010, 17:02
Da. Chiar mi-am cumparat si mananc des dar nu tot timpul. Te inveti daca exersezi si iti dai seama pana la urma unde e smecheria, cum trebuie sa apuci.

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking