Ingrediente
- 1 piept de pui, taiat mic
- 8 catei de usturoi, taiati mic
- 4 pastai cardamom negru, zdrobit
- 1 bucata scortisoara
- 1/2 lingurita nucsoara, rasa
- 1/2 lingurita chimen
- 1 lingura oregano uscat
- 1 lingurita Garam Masala
- 1 lingurita curcuma
- 1 lingurita pudra sumac
- 2 frunze de dafin
- 1 lingura cimbru uscat
- 250 ml bere
- 1/3 pachet unt, taiat mic
- 1/2 lamaie, zeama
- sare, dupa gust
- patrunjel pentru ornat
Mod de preparare
Reteta pentru Garam Masala o gasesti aici
Prajeste uscat scortisoara, chimenul, cardamomul cam 1 minut. Adauga untul si topeste-l. Adauga carnea si soteza 5 minute, la foc mediu.
Adauga masala, oregano, nucsoara, cimbru, usturoi, curcuma, sare, foi dafin, bere. Lasa la foc 10 minute, acoperit.
Cand puiul e facut adauga lamaia si sumacul. Mai lasa 2 minute pe foc, sa se formeze sosul.
Se orneaza cu patrunjel si se serveste cu orez simplu.
Reteta este adaptata dupa condimenteweb.ro
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui condimentat" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (3)
|