Ingrediente
- 4 copanele de pui si 6 aripioare
Pentru marinata de condimente jerk:
- 3 linguri ulei de masline
- 2 linguri otet de vin
- 1 lingura zeama de lime (lamaie verde)
- 2 lingurite de pudra de ceapa
- 1 lingura de zahar de trestie
- 2 prafuri de cuisoare
- nucsoara rasa
- 1 lingurita de pudra de ghimbir
- 1 lingurita de paprika afumata
- 1 lingurita de pudra de usturoi sau 1 bun catel zdrobit
- boia iute de ardei/piment dupa gust
- 1 lingurita rasa de scortisoara
- cimbru uscat
- sare, piper
Mod de preparare
Pregatiti marinata amestecand toate ingredientele intr-un castron.
Ungeti bine carnea de pui cu marinata si puneti-o intr-un vas pentru cuptor.
Acoperiti cu film alimentar si dati la rece 2-3 ore sau lasati o noapte.
Incalziti cuptorul la 180°C.
Indepartati folia alimentara si dati la cuptor timp de 20 de minute.
Intoarceti carnea si coaceti inca 15 minute la 200°C de data aceasta .
Este gata!
Serviti cu salata, cartofi prajiti etc.
Baiatului meu i-a placut foarte mult.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui condimentat Jerk (Jamaica)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|