Pui copt cu pilaf sârbesc

Postat de madi_marin in Pui
9 Mar 2013 | 12650 vizualizari
Pui copt cu pilaf sârbesc

Asta am pregătit pentru azi la prânz!

Ingrediente

  • 1 pui mic
  • 1 cană de orez
  • condimente pentru carnea de pui
  • piper
  • cimbru
  • 1 ceapă
  • 1 morcov mic
  • 1 ardei gras roşu
  • zarzavat de casa din rosii şi ardei
  • pătrunjel
  • ulei

Mod de preparare

Se porţionează puiul, se spală bucăţile,se şterg şi se ung cu ulei şi condimente.Se pun  într-o tavă cu ulei şi  apă şi se pune totul la cuptor. Când carnea e aproape gata, se scoate pe o tavă tapetetă cu hârtie de copt unsă cu ulei şi se dă din nou la cuptor să se pătrundă bine.

Zeama de la pui se foloseşte la pilaf. Se călesc ceapa şi ardeiul tocate mărunt şi morcovul ras fin în ulei încins, apoi se adaugă orezul spălat şi zeama păstrată. Se mai pune eventual şi apă dacă e nevoie ca să fiarbă bine. Cand e aproape gata se adaugă zarzavatul de casă şi se potriveşte gustul cu sare şi piper, apoi se presară pătrunjel proaspăt tocat.

Se serveşte pilaful cu pui şi salată la alegere (noi am mâncat cu castraveţi la saramura).

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui copt cu pilaf sârbesc" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocăniță de pipote și inimi de pui la vas Zepter!

Postat de panacris

Tocăniță de pipote și inimi de pui la vas Zepter!

Ei, vasul Zepter a cam șomat, așa că l-am scos la treabă. Ceapa și ardeii, se curăță se taie rondele și se pun la călit în puțin ulei în minunatul vas Zepter, cca. 5...

Citeste continuarea

Friptura din piept de pui cu cartofi – rulouri

Postat de Doinavar

Friptura din piept de pui cu cartofi – rulouri

Se taie pieptul de pui incepand din mijloc spre margini, desfasurandu-l ca o foaie mai grosuta. Procedati la fel si cu al doilea. Pe un fund de lemn uns cu cateva picaturi de ulei de masline se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.03.2013, 14:06
foarte bine arata!
la 09.03.2013, 14:10
Elena_Daria....ma bucur ca iti place...
la 09.03.2013, 14:21
la 09.03.2013, 14:31
Wow, cum arata!
la 09.03.2013, 14:34
ce bine arata

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking