Pui crocant la cuptor

Postat de Nadyne in Aperitive / Garnituri
25 Oct 2016 | 9112 vizualizari
Pui crocant la cuptor

     Crispy sau pui crocant la cuptor... Bucatelele astea aurii sunt adorate de copii si sunt o varianta mult mai sanatoasa decat cele prajite in baie de ulei sau a celor de la fast-food-uri.

Ingrediente

  • 1kg piept de pui sau muschiulet de pui
  • 3 albusuri (puteti folosi si ouale intregi, eu prefer doar cu albus)
  • 1/2 cana faina integrala de grau (eu am folosit si de secara)
  • lapte
  • 1 lingurita cimbru uscat maruntit
  • 1 lingurita boia dulce de ardei
  • 1 lingurita rozmarin
  • 1 lingurita praf de usturoi
  • piper negru macinat, optional
  • un praf de sare
  • fulgi de porumb neindulciti

Mod de preparare

Taiem fasii de pui, potrivit de groase.

     Le asezam intr-un castron si le acoperim cu lapte, acoperim si apoi le lasam la frigider minim o ora.

     Preincalzim cuptorul la 180 grade. Punem hartie de copt in tava pe care o vom folosi.

    Intr-o farfurie adanca, amestecam faina cu condimentele, iar in alta batem albusurile spuma sau ouale cu furculita. In oua adaugam sarea, daca o folosim.

     Maruntim fulgii de porumb la robot si ii punem si pe ei intr-un castronel.

     Fasiile de pui, scurse de lapte, se trec prin faina condimentata, scuturand excesul, prin albus, apoi din nou prin faina si prin albus, iar la final prin fulgii de porumb maruntiti, apasand usor pentru a adera foarte bine.

     Le asezam in tava si le introducem in cuptorul preincalzit, pentru 40-45 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui crocant la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Piept de pui crocant la cuptor

Postat de Pungasa_Rogue

Piept de pui crocant la cuptor

Se da drumul la cuptor pntru a se incalzi. Pieptul de pui se bate, se spala si se da cu sare. Intr-un castron se amesteca maioneza, cascavalul ras, patrunjelul (spalat si tocat) si usturoiul...

Citeste continuarea

Pui crocant la cuptor

Postat de ctlina

Pui crocant la cuptor

Spalati bucățile de pui, asezonați-le cu sare, piper și chilli.  Strângeți frunzele de busuioc, lăsați-le întregi dar tocați tulpina.  Spălați roșiile cherry...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.10.2016, 07:46
Varianta cea mai inteleapta de pregatire Cred ca folosind doar albusul iese si mai crocant
la 25.10.2016, 08:34
la 25.10.2016, 08:51
la 25.10.2016, 08:58
Super bun!
la 25.10.2016, 08:59

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking