Pui cu alune si apio

Postat de andaoana in Pui
20 Ian 2017 | 2469 vizualizari
Pui cu alune si apio

O reteta cu carne de pui mai deosebita. Cateodata imi e dor sa ies din cotidian si atunci incerc diferite combinatii de arome si texturi. Asta este una dintre ele si tare mult ne-a placut ce a iesit.    

Ingrediente

  • 500 gr piept de pui
  • 2 fire apio
  • 1 ardei capia
  • 1 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • 3 linguri sos de soia
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • jumate legatura patrunjel verde
  • 50 gr alune de padure
  • coaja de lamaie

Mod de preparare

Carnea de pui am spalat-o si am taiat-o in cuburi mici. Intr-un castron, am pus carnea, deasupra ei, am adaugat 5 linguri sos de soia, piperul si coaja razuita de la o lamaie bio. Amestecam carnea foarte bine, astfel incat condimentele sa ajunga pe fiecare bucatica. Acoperim castronul cu o folie si punem la frigider pentru cateva ore. Se poate lasa de seara pana a doua zi.

 Alunele de padure le-am prajit intr-o tigaie.

Ceapa, apio si ardeiul le taiem, iar usturoiul il pisam.

Intr-o tigaie sau wok, punem doua linguri de ulei la incins. Cand uleiul este cald, adaugam carnea de pui si o lasam sa se faca usor, pana isi schimba culoarea. Adaugam ceapa, apio si ardeiul capia si o lingura de sos de soia. Daca considerati ca mai trebuie sare, acum puteti adauga, dar tineti cont ca sosul de soia este sarat. Acoperim cu un capac sau daca nu aveti capac potrivit, se poate pune folie de aluminiu.

Lasam pe foc circa 15 minute. Presaram deasupra alunele de padure si usturoiul pisat, mai lasam 2-3 minute sa fiarba. Oprim focul, presaram deasupra patrunjel verde tocat si acoperim din nou pentru 5 minute.

 Servim cald cu orez sau orice alta garnitura doriti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu alune si apio" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chiftelute din piept de pui la cuptor, cu pilaf de orez

Postat de RODIMUR

Chiftelute din piept de pui la cuptor, cu pilaf de orez

Pieptul de pui se fasonează, se spală și apoi se toacă fin. Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, în ulei suficient și la foc mic, până ce se...

Citeste continuarea

Ceapa umpluta cu carne de pui, bacon si branzeturi

Postat de panacris

Ceapa umpluta cu carne de pui, bacon si branzeturi

Pieptul de pui se curăță, taie fâșii, apoi se condimentează de sare, piper, boia, ulei de măsline și se prăjește la foc iute, cât să se rumenească, apoi se lasă la răcit....

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.01.2017, 14:42
Mi se pare inedit cu alune, n-am încercat combinaţia, merită văzut cum e.
Fain!
la 20.01.2017, 14:46
Interesant!
la 20.01.2017, 14:58
bun bun
la 20.01.2017, 15:00
la 20.01.2017, 15:00
Ma inscriu la o portie!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking