Ingrediente
- Ingrediente pentru puple de pui:
- 4 pulpe intregi de pui (fierte)
- un ardei gras rosu
- sare,piper,boia,cimbru
- cascaval
- 60ml pasta de rosii
- 2 catei de usturoi
- 5 linguri de apa
- Ingrediente piure de cartofi:
- 8 cartofi mari
- o cana de lapte caldut
- 2 linguri de margarina (sau unt)
- sare,vegenta,putin zahar
Mod de preparare
Incepem prin a pregati pulpele de pui: dupa ce le-am fiert le taiem 4 buzunarase (sau 3 in funcite de marimea pulpei) in care bagam 4 felii de ardei.Condimentam cu sare,piper si boia.
Intr-o tava unsa cu unt punem pulpele de pui,apoi le acoperim cu o lingura de pasta de rosii pentru fiecare pulpa.Amestecam separat apa cu usturoiul pisat si il punem peste pulpe, dupa care radem cascaval pe deasupra si condimentam cu cimbru. Acoperim tava cu folie de aluminiu si lasam la cuptor la foc mediu o ora sau pana cand pulpele
sunt gata.
Pentru pregatirea piureului punem cartofii curatati si taiati in 4 la fiert.Dupa ce au fiert ii scurgem de apa si ii pisam cu ajutorul presei pentru piure.Adaugam apoi margarina,laptele si vegeta si amestecam.Eu pun intotdeauna si putin zahar,nu-i ofera un gust foarte dulce dar eu simt si lipsa lui.
Pe o farfurie punem pulpa de pui si langa piureul de cartofi asezat in scari peste care punem o lingura de ulei incins. Serviti mancarea alaturi de sfecla sau muraturi. O zi frumoasa va doresc!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu ardei si piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|