Pui cu castane la cuptor à la Sylvia

Postat de Sylvia in Pui
7 Iun 2010 | 8989 vizualizari
Pui  cu castane la cuptor  à la Sylvia

Nu am stiu cum sa denumesc aceasta reteta practic inventata de mine , am vrut sa fac un pui aromat la cuptos si am pus langa el cam tot ce mi-ar face mie placere sa simt la o friptura aromata : ceapa mica echalote, ardei rosu, masline, castane si o mana de ciuperci aromate de padure . Rezultatul…..delicios perecum ma asteptam dar sa derulam povestea de la inceput .

Ingrediente

  • un pui zdravan ( eu am pus pui fermier echivalentul puiului de casa din Romania ) ,
  • 50 ml ulei de masline,
  • 100 ml bere blonda,
  • 200 ml apa,
  • sare,
  • piper,
  • boia,
  • o crenguta de cimbru proaspat,
  • o crenguta de marar,  
  • 3 cepe mici,
  • o mana de masline,
  • o mana de castane( eu am pus ceva castane fierte care le cumpar la borcan ),
  • un ardei capia mic taiat rondele,
  • o mana zdravana de ciuperci aromate ( eu am pus forestiere cu galbiori, hribi, ghebe, champinioane adaptati cu ce gasiti in bucatarie)

Mod de preparare

 Preparare: am spalat si curatat bine puiul intreg, l-am uscat si apoi frecat bine cu sare, piper si boia si l-am asezat in vasul roman. Am turnat peste el uleiul, si apa am pus ierburile aromate si l-am dat la cuptor singur pentru 40 de minute, daca  aveti un pui care se face mai repede adaptati timpul pana e aproape facut. Dupa 40 de minute de fiert ai aburii vasului roman  i-am facut o verificare si am adaugat restul ingredientelor ce abia asteptau sa il insoteasca .

Am adaugat 100 ml de bere si am mai pus o crenguta de cimbru proaspat pe pui sa ii ramana aroma si l-am pus din nou la cuptor, am mai lasat 10 minute cu capac si 10 fara capac sa se rumeneasca bine. In timpul asta se fac si ciupercile si restul ingredientelor si se zdrobesc, pusul lor de la inceputul fripturii nu mi se pare niciodata o idee buna, este varianata mea de preparare. Dupa cele 20 de minute, casa e plina de arome si puiul gata rumenit. L-am scos asadar pe un platou si am asezat pe  langa el castanele, ceapa, ciupercile, maslinele si ardeii ….o minunatie de combinatie de culori .

  L-am servit cu o garnitura de orez, este o garnitura discreta care nu incurca cu nimic aromele ce el insotesc din contra completeaza ideal orice aroma. A fost execelent, una dintre cele mai bune fripturi pe care le-am mancat vreodata avea langa aroma ciupercilor de padure,  aroma sarata a maslinelor negre si dulceata frageda a castanelor…..cine se pregateste sa spuna ce mare lucru castanele  la o friptura ….va fi intrebat de mine daca a mancat vreodata incercati experienta si vorbim dupa .

 Va servesc cu drag cu o portie virtuala, va invit sa testati reteta, inlocuiti si adaptati cum vreti sau mergeti pe mana mea

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu castane la cuptor à la Sylvia" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cordon bleu cu seminte de floarea soarelui, la cuptor

Postat de Patricia_Iordache_79

Cordon bleu cu seminte de floarea soarelui, la cuptor

Spalam pieptul de pui, il scurgem bine de apa si il taiem pe lungime, in 3-4 felii potrivite. Acoperim fiecare felie de carne cu o folie alimentara si apoi o batatorim bine folosind ciocanul...

Citeste continuarea

Cordon Bleu

Postat de Irina

Cordon Bleu

Am batut fasiile din piept de pui, dupa care le-am condimentat cu sare si piper. Am asezat cate trei fasii de piept de pui usor suprapuse, pentru a forma o "foaie" mai mare. Am asezat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.06.2010, 14:46
arata spectaculos de bine
la 07.06.2010, 14:49
Arata foarte bine,iar gustul nu are cum sa fie decat delicios la ce arome se imbie acolo
la 07.06.2010, 14:55
Sylvia..jos palaria! daca s-ar face un concurs aici "miss eleganta" nici n-as tine cont de restul concurentilor, te-as vota fara sa clipesc .Bravo ! .Minunata combinatia
la 07.06.2010, 15:06
Va multumesc mult, am promis ca fac ceva bun de papa , l-am pregatit sambata dar nu am reusit in we sa il postez.
la 07.06.2010, 15:07
Gaby tu ma coplesesti cu complimentele, merci dar cred ca e mai mult decat merit oricum multumesc mult, esti tare draguta

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking