Pui cu lamaie la cuptor, pe pat de mere si ceapa

Postat de merisor67 in Pui
11 Noi 2015 | 8102 vizualizari
Pui cu lamaie la  cuptor, pe pat de mere si ceapa

Am zis ca un pui mai fraged ca acesta nu am reusit sa prepar pana acum, mai ales ca puiul meu a fost unul de curte, cu carnea destul de vartoasa. Este o reteta inspirata din bucataria lui Vladutz, bucatarul de la Neatza cu Razvan si Dani, pe care v-o recomand din toata inima.

Ingrediente

  • 1 pui mare de curte
  • sare
  • piper cu lamaie
  • rozmarin
  • boia de ardei dulce
  • 1 lamaie
  • 3-4 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • 2 mere
  • 2 cepe rosii

Mod de preparare

Spalam bine puiul si il sectionam pe jumatate, pastrand pieptul intreg.

Il masam bine, atat pe piele, cat si pe sub piele, acolo unde putem, cu ulei de masline si il condimentam cu sare, piper cu lamaie si boia de ardei. Eu am ales boia de ardei dulce.

Intr-o tava in care sa incapa puiul, asezam felii mari de mere si de ceapa, le stropim cu putin ulei de masline si presaram rozmarin uscat, sau adaugam cateva crengute proaspete, apoi asezam puiul peste ele si mai adaugam niste rondele de usturoi.

Dam tava la cuptor, la 190 de grade, pentru 45-50 de minute, sau pana cand puiul este bine patruns si rumenit.

Dupa stingerea focului, scoatem tava din cuptor, mai presaram condimente peste pui, in special boia de ardei si o acoperim cu o folie de aluminiu.

pastram puiul asa pana in momentul servirii.

Noi l-am servit cu o garnitura de legume trase la tigaie si asezonate apoi cu putin orez, doar atat cat sa le lege ca intr-o budinca, alaturi de o salata.

Eu nu am gasit boia de ardei afumata, asa cum a folosit Vladutz, cred ca ar fi desavarsit pe deplin gustul puiului.

Eu ii multumesc pe aceasta cale lui Vladutz, bucatarul de la Neatza, pentru ca a devenit sursa mea de inspiratie in bucatarie!

Sa va fie de folos!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu lamaie la cuptor, pe pat de mere si ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (44)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pulpe de pui in manta de sunculita la cuptor

Postat de merisor67

Pulpe de pui  in manta de sunculita la cuptor

Curățăm usturoiul și îl pisăm cu foarte puțină sare. Nu punem sare multă pentru că șunculița este sărată. Frecăm usturoiul cu puțin ulei de măsline, apoi adăugăm...

Citeste continuarea

Pui cu alune si apio

Postat de andaoana

Pui cu alune si apio

Carnea de pui am spalat-o si am taiat-o in cuburi mici. Intr-un castron, am pus carnea, deasupra ei, am adaugat 5 linguri sos de soia, piperul si coaja razuita de la o lamaie bio. Amestecam carnea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.11.2015, 11:12
Ce prezentare frumoasa! Si ce arome interesante!
la 11.11.2015, 11:14
Wowwwwwww ce bun este
la 11.11.2015, 11:17
Cat de frumos si rumenit ai reusit sa-l faci!!! De gust, nici nu am dubiu, sigur e foarte bun!!!!
la 11.11.2015, 11:17
ce pui gustos ai facut Merisor , o sa incerc si eu cu un pui ,,atlet,,
la 11.11.2015, 11:25
Pup, Deyu! Multumesc pentru aprecieri!

Vezi toate comentariile (44)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking