Pui cu ciuperci urechi de lemn

Postat de ianculubita in Pui
12 Oct 2015 | 2762 vizualizari
Pui cu ciuperci urechi de lemn

Recomand tuturor aceasta reteta,are un gust mai mult decat delicios iar ciupercile dupa hidratare au un aspect incredibil de frumos Daca aveti curiozitatea,merita sa incercati!

Ingrediente

  • 6copanele fara os si fara piele(eu am avut pulpe si nu le-am scos nici oasele nici pielea)
  • 1lingura otet de orez
  • 6linguri sos de soia
  • 2linguri amidon
  • 1lingurita zahar brun
  • 1lingurita piper proaspat macinat
  • 1cana cu apa
  • 3catei de usturoi
  • 4fire de ceapa verde
  • 1lingura ulei de masline
  • Garnitura:
  • 1punga cu legume chinezesti
  • 8ciuperci hidratate
  • 1cubulet de unt

Mod de preparare

Se pune carnea cubulete intr-o punga impreuna cu amidonul,se scutura punga sa se amestece bine si toata carnea sa fie pudrata cu amidon,se rastoarna intr-un wok cu ulei incins iar dupa ce s-a rumenit se adauga usturoiul taiat,se amesteca repede sa nu se arda apoi imediat apa amestecata cu zahar,otet,sos de soia si se lasa pe foc pana scade;

Dupa ce sosul a scazut,se adauga piper,partea alba de la ceapa,se amesteca iar dupa 1min.se opreste focul si se da deoparte.

Pentru garnitura se pun legumele in tigaie cu unt topit,se adauga 1ceasca cu apa,ciupercile hidratate 30min in apa fierbinte si taiate,se condimenteaza dupa gustul fiecaruia iar dupa ce a scazut se opreste focul.

Se serveste pe farfurie carnea,alaturi legumele iar deasupra sos si frunze de ceapa taiate oblic.

Dupa cum se observa,nu am folosit sare;la final cand se potriveste gustul,se adauga tot sos de soia daca e nevoie

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu ciuperci urechi de lemn" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pui in cinci culori

Postat de Ksenya

Pui in cinci culori

Intr-un castron, carnea se amesteca cu sosurile mentionate, se adauga ghimbirul, se amesteca toate si se adauga amidonul, se amesteca inca odata si se lasa sa intrepatrunda aromele, 5 minute....

Citeste continuarea

Aripioare de pui cu legume wok si taitei chinezesti

Postat de panacris

Aripioare de pui cu legume wok si taitei chinezesti

Aripioarele se curăță de eventualele tuleie, apoi  se condimentează cu amestecul de mirodenii pentru pui, se pun la prăjit într-o tigaie cu puțin ulei de măsline, cca. 15 minute...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.10.2015, 13:58
la 12.10.2015, 14:07
buunnn
la 12.10.2015, 14:11
Combinatia asta nu poate fi decat delicioasa
la 12.10.2015, 14:16
Da Dia,acest sos cred ca-l voi folosi si la alte fripturi pentru ca este bun,bun de tot!
la 12.10.2015, 14:35

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking