Pui in cinci culori

Postat de Ksenya in Pui
4 Apr 2020 | 1340 vizualizari
Pui in cinci culori

Daca doriti ceva bun si satios si nu doriti sa zaboviti prea mult in bucatarie ,puiul in cinci culori asiatic este varianta ideala.

Ingrediente

  • 600-700 piept de pui fara piele spalait si taiat fasii
  • 1 ardei gras rosu potrivit, spalat si taiat fasii
  • 1 morcov spalat si taiat julliene sau trecut prin razatoare speciala
  • 1 legatura ceapa verde spalata si taiata 2 cm
  • ciuperci urechi de lemn hidratate 15 minute
  • 1 ceapa galbena potrivita ,spalata si taiata grosier
  • o lingura cu varf amidon
  • 1 lingura sos soia
  • 1 lingura sos peste
  • 2 linguri sos sweet chili
  • o felie mica de 3 mm de ghimbir dat prin razatoare
  • un varf cutit fulgi cayenne
  • 5 l ulei

Mod de preparare

Intr-un castron, carnea se amesteca cu sosurile mentionate, se adauga ghimbirul, se amesteca toate si se adauga amidonul, se amesteca inca odata si se lasa sa intrepatrunda aromele, 5 minute.

Intr-un wok sau tigaie incapatoare, se adauga 3 linguri de ulei, cand s-a incalzit suficient, se adauga puiul si la foc iute se caleste 7-8 minute, se rastoarna continutul intr-un catron si se da deoparte.

Se pune din noi tigaia pe foc se adauga uleiul ramas (2 linguri ) si cand s-a incalzit suficient, se adauga ceapa, se amesteca 1-2 minute, se adauga ciupercile, iar se amesteca, apoi ardeiul 2 minute, morcovul si fulgii cayenne, se amesteca si imediat se adauga puiul din castron. Se amesteca si se lasa 2 minute, se adauga la sfarsit ceapa verde.

Se serveste imediat cu paste chinezesti din orez sau cu orez simplu.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui in cinci culori" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Retete similare

Rasol de pui (de tara)

Postat de Dya

Rasol de pui (de tara)

Dupa ce portionam puiul, il punem la fiert in 3-4 l de apa (fiind de tara, are nevoie de un timp mai mare de fierbere). Se spumuieste ori de cate ori este necesar. Adaugam cartofii si morcovii...

Citeste continuarea

Rulou din piept de pui cu umplutura de ciuperci

Postat de simona72

Rulou din piept de pui cu umplutura de ciuperci

Pieptul de pui se spala si se usuca cu prosoape de hartie. Se taie din bucata de piept de pui in asa fel incat sa obtinem o bucata mare si subtire. Cu un cutit cu lama mare si lunga se taie o...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 04.04.2020, 16:10
la 04.04.2020, 17:29
Ce arome, ce culori. Cam foarte bun.
la 04.04.2020, 18:42
la 04.04.2020, 19:15
la 04.04.2020, 19:19
Pfff, delicios!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking