Ingrediente
- 600-700 piept de pui fara piele spalait si taiat fasii
- 1 ardei gras rosu potrivit, spalat si taiat fasii
- 1 morcov spalat si taiat julliene sau trecut prin razatoare speciala
- 1 legatura ceapa verde spalata si taiata 2 cm
- ciuperci urechi de lemn hidratate 15 minute
- 1 ceapa galbena potrivita ,spalata si taiata grosier
- o lingura cu varf amidon
- 1 lingura sos soia
- 1 lingura sos peste
- 2 linguri sos sweet chili
- o felie mica de 3 mm de ghimbir dat prin razatoare
- un varf cutit fulgi cayenne
- 5 l ulei
Mod de preparare
Intr-un castron, carnea se amesteca cu sosurile mentionate, se adauga ghimbirul, se amesteca toate si se adauga amidonul, se amesteca inca odata si se lasa sa intrepatrunda aromele, 5 minute.
Intr-un wok sau tigaie incapatoare, se adauga 3 linguri de ulei, cand s-a incalzit suficient, se adauga puiul si la foc iute se caleste 7-8 minute, se rastoarna continutul intr-un catron si se da deoparte.
Se pune din noi tigaia pe foc se adauga uleiul ramas (2 linguri ) si cand s-a incalzit suficient, se adauga ceapa, se amesteca 1-2 minute, se adauga ciupercile, iar se amesteca, apoi ardeiul 2 minute, morcovul si fulgii cayenne, se amesteca si imediat se adauga puiul din castron. Se amesteca si se lasa 2 minute, se adauga la sfarsit ceapa verde.
Se serveste imediat cu paste chinezesti din orez sau cu orez simplu.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui in cinci culori" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|