Ingrediente
- 300 grame fasole pastai galbena ( congelata am pus eu e mai buna decat cea la conserva) ,
- 100 grame de morcov ,
- 100 grame ardei rosu,
- 50 grame de brocoli,
- cateva frunze de telina,
- un catel de usturoi,
- 2 pulpe si un piept de pui
Mod de preparare
Punem bucatile de pui (eu am pus pt mine 2 pulpe , am mai pus cateva in plus pt cine a mai vrut sa guste ) intr-un vas termorezistest ( am folosit vasul roman ) si turnam peste el un amestec facut din 200 ml apa , o lingura ulei de masline, putina sare, piper, boia, ierburi aromate ( eu am pus telina ca imi place combinatia cu fasole galbena.
Acoperim vasul cu capacul lui si in lasam la cuptorul preincins la 230 de grade pentru 30 de minute, eu am avut pui fermier ( asa se numeste aici in Franta) e echivalentul puiului de casa.
Dupa 30 de minute scoatem vasul si adaugam legumele si catelul de usturoi zdrobit, mai completam cu putina apa daca trebuie. In vasul roman scade mai putin apa, daca faceti in vas de yena poate trebuie sa mai completati putina apa.
Acoperim si mai lasam la cuptor inca 20 de minute la 220 de grade. Apa scade incet, trebuie sa ramana foarte putina , si puiul se rumeneste usor. A fost un meniu delicios, si usor de realizat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu fasole galbena la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (7)
|