Pui cu legume de vara

Postat de laylalala in Pui
20 Iun 2010 | 9800 vizualizari
Pui cu legume de vara

Ingrediente

Pentru pui

  • 1 pui (de aprox. 900 gr)
  • 2 linguri ulei de masline piperat
  • coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
  • 1 lingura frunze proaspete de busuioc, tocate
  • 1 lingura frunze proaspete de cimbru, tocate
  • 1 lingura frunze proaspete de patrunjel, tocate
  • sare de mare 

Pentru legume

  • 300 gr mazare
  • 450 gr dovlecei, decojiti si tocati
  • 1 ardei gras rosu, curatat de seminte si tocat
  • 4 fire de ceapa verde, tocate
  • 2 catei de usturoi, tocati
  • 200 ml vin alb
  • 2 linguri otet balsamic
  • 1 lingurita zahar brun
  • sare de mare

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 190⁰C.
Intr-un vas se amesteca uleiul cu coaja rasa si zeama de lamaie, ierburile aromate si sare de mare, dupa gust.Se unge puiul cu acest amestec apoi se aseaza intr-un vas termorezistent si se da la copt 20 minute.
Intre timp, mazarea se fierbe in apa cu sare pana cand se inmoaie, aprox.15 minute.Se scurge apoi se amesteca cu restul legumelor si se asezoneaza cu sare, dupa gust..Vinul se amesteca cu otetul balsamic si zaharul brun.Se scoate puiul din cuptor si se scoate pe o farfurie.Se pun legumele in vas apoi se toarna vinul cu otet peste legume, se amesteca usor si se niveleaza.Se aseaza puiul peste legume.Se da totul la copt 1 ora pana cand puiul s-a rumenit iar legumele s-au facut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu legume de vara" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocanita de vara cu vinete si piept de pui

Postat de katty

Tocanita de vara cu vinete si piept de pui

Curatam ceapa si ardeii si ii taiem cubulete mici. Curatam vanata, o descojim si o taiem cuburi pe care presaram sare si le asezam intr-o sita la scurs. Pieptul de pui  il taiem in...

Citeste continuarea

Pui cacciatore

Postat de MotanLaOale

Pui cacciatore

Pulpele de pui se curata, se spala, se usuca si se presara cu boia, sare si piper. Intr-o cratita se pune uleiul si se prajesc bucatile de pui pe ambele parti si se scot. In acelasi ulei se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.06.2010, 14:23
am lasat furculite, trebuie sa primesc un copanel
la 20.06.2010, 14:24
Imi faci pofta! Eu am dezghetat niste pulpe sa fac ciorbitza, dar cred ca deturnez planurile
la 20.06.2010, 14:34
pai arata asa bine te cred si eu ina
la 20.06.2010, 15:40
bun-bun! 5 furcu!
la 20.06.2010, 18:34
Un copanel te rog frumos

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking