Pui cu mustar Dijon si miere

Postat de Irina in Pui
20 Oct 2015 | 8189 vizualizari
Pui cu mustar Dijon si miere

Astazi am pregatit o mancare absolut delicioasa: pui la cuptor cu sos e mustar Dijon si miere, garnisit cu cartofi aromati, mazare cu porumb si ardei capia la grill. Suna tentant sau nu? :)

Ingrediente

  • 2 pulpe de pui intregi
  • 1 piept de pui taiat in doua
  • 3 linguri mustar Dijon
  • 3 linguri de miere de albine
  • 3 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 ceasca cu apa
  • 4 cartofi fierti
  • plante aromate
  • 3 ardei capia
  • 1 ceasca de mazare
  • 1 ceasca de porumb
  • marar
  • patrunjel

Mod de preparare

Am aranjat bucatile de pui intr-un vas ceramic, le-am condimentat simplu cu sare si piper, am stropit cu o ceasca cu apa si am dat tava la cuptor, pana puiul s-a patruns si rumenit usor.

Intre timp am pregatit sosul pentru friptura si garniturile.

Am ales ca ingredientele pentru sos sa fie in cantitati egale, astfel ca am amestecat mustarul cu mierea de albine si cu usturoiul pisat, am adaugat 3 linguri din zeama lasata de pui in tava si am uns cu sosul obtinut fiecare bucata de pui. Am lasat la cuptor inca 20-25 minute. Pe deasupra am presarat patrunjel. Nu va spun ce aroma mi-a invaluit bucataria...:) 

Ardeii capia i-am pus pe grillul incins stropit cu putin ulei si i-am lasat sa se rumeneasca.

Am fiert cartofii in coaja, i-am taiat rondele, i-am presarat cu sare, chili si plante aromate. Am un borcanel cu un amestec de rozmarin, cimbrisor, busuioc, lavanda pe care-l folosesc destul de des in preparatele mele, inclusiv in salate. Ati fi surprinsi sa aflati ce aroma minunata imprumuta mancarii.

Cartofii i-am tras la tigaie, in ulei incins, la foc rapid. Dupa ce au prins o crusta aurie, i-am asezat intr-un vas separat si am presarat peste ei marar verde proaspat tocat. 

Mazarea si porumbul le-am sotat cu putin ulei de masline. Fiind congelate nu am adaugat deloc apa. Doar putina menta, asa mi-a sugerat Sylvia la un moment dat si ma bucur ca i-am urmat sfatul. La final am presarat sare si marar.

Va poftesc cu drag la masa! :)

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu mustar Dijon si miere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pulpe de pui in crusta de mustar

Postat de papabundetot

Pulpe de pui in crusta de mustar

Pulpele de pui le-am spalat bine,le-am sters cu un servet de hartie.Intr-un castronel am pus mustarul,mierea,curry,scortisoara,ienibaharul,chimenul,sos soia si sos worchester,le-am omogenizat bine...

Citeste continuarea

Piept de pui cu miere si mustar

Postat de xana

Piept de pui cu miere si mustar

Pieptul de pui se inteapa cu un cutit sau cu o scobitoare si i se adauga toate celelalte ingrediente. Rozmarin, cimbru si ghimbir puneti dupa gust. Il lasam cel putin 20 de minute sa prinda gust....

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.10.2015, 16:09
Arata super!!
la 20.10.2015, 16:31
Arata delicios Iar prezentarea este superba
la 20.10.2015, 16:44
ce super arata
la 20.10.2015, 16:52
Ce bun
la 20.10.2015, 17:03
Mierea aia nu prea-mi suna mie bine,dar daca zici ca e delicios ma bate gandul sa te cred, nu stiu de ce , am asa o intuitie ca mi-ar place.....

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking