Ingrediente
- Am folosit pentru pulpe:
- 6 pulpe pui dezosate
- curry
- 2 lingurite mustar Dijon
- 2 lingurite miere de salcam
- ienibahar macinat
- chimen macinat,
- scortisoara
- sos soia,
- sos worchester
- Untura de gasca
Mod de preparare
Pulpele de pui le-am spalat bine,le-am sters cu un servet de hartie.Intr-un castronel am pus mustarul,mierea,curry,scortisoara,ienibaharul,chimenul,sos soia si sos worchester,le-am omogenizat bine si am obtinut un sos ,am luat o tava de yena pe care am uns-o bine cu untura de gasca,apoi am luat fiecare pulpa si am dat-o prin sosul obtinut din condimente si apoi le-am asezat in tava si le-am dat la cuptor la foc foarte mic.Le-am lasat cred ca mai bine de o ora,ca sa se faca incet si sa se patrunda bine.
Pentru pulpe am facut o garnitura de paste cu sos de smantana si busuioc,care noua ne place mult,insa daca nu va place puteti opta pentru orice garnitura va place.
Intr-o oala am fiert apa cu sare,Cand a inceput sa clocoteasca apa,am adaugat pastele si le-am fiert conform indicatiilor de pe ambalaj.Am scurs apa dupa ce au fiert,dar am pastrat o cana din apa de la paste.Intr-o tigaie,am pus un strop de ulei de rapita,un catel de usturoi tocat marunt si o lingurita de curry,le-am lasat 1 minut pentru a se elibera aroma usturoiului,apoi am pus pastele,jumatate din cantitatea de apa din cana si 200 ml smantana de gatit.Le-am mai lasat 1 minut pana cand sosul s-a si ingrosat putin,apoi am asezonat cu piper sichuan,am tocat cateva frunze de busuioc verde si am servit pastele cu pulpele de pui in crusta de mustar.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui in crusta de mustar" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|