Ingrediente
- 1 piept de pui (de tara am avut eu )
- 300 gr naut
- 2 dovlecei
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 lingura bulion
- 1 rosie mare
- 1 lingurita marar tocat( optional)
- 4 catei de usturoi
- sare si piper
- garam masala
- ghimbir pudra
- turmeric
- putin coriandru prosoapat rasnit
Mod de preparare
Nautul se pune la umflat peste noapte, a doua zi se schimba apa si se pune la fiert. Eu l-am fiert la oala sub presiune ~40min. Se incinge putin ulei intr-o tigaie si se rumesneste carnea pe toate partile. se aduga ceapa taiata marunt , morcovul felii , se caleste putin dupa care punem apa cat nivelul carnii. Fiind de tara o sa fiarba cel putin 1 ora si va scade suficienta apa. Daca e carne din comer puneti 200 ml apa . Lasati sa fiarba. Dovleceii se taie felii. Cand este carnea gata, punem doveleii ai lasam sa fiarba 3 min apoi adaugam nautul, bulionul si rosia taiata cuburi mici. NU UITATI SI DE CONDIMENTE. Eu nu masor condimentele le pun dupa gust. Asa ca, gustati si mai puneti comdiment atat cat considerati necesar. (de obicei 1 lingurita rasa garam masala e suficient). La final adaugati ustuloi si marar daca doriti.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu naut si dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
|