Pui cu rosii deshidratate, vin si oregano

Postat de simona72 in Pui
14 Sep 2013 | 3040 vizualizari
Pui cu rosii deshidratate, vin si oregano

Rapid, simplu si delicios....o masa de pranz super delicioasa, un fel de tocanita plina de savoare si arome...garantez ca o sa va placa ...

Ingrediente

  • 2 pulpe de pui intregi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 3 fire ceapa verde
  • 6-7 rosii deshidratate de la borca
  • 2 linguri capere
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • 1 cescuta vin rosu
  • 1 cub mic de unt
  • frunze de oregano proaspat

Mod de preparare

Pulpele de pui se spala si se taie in doua, separand ciocanelul de pulpa superioara. Se usuca cu prosoape de bucatarie, se pudreaza cu sare si piper proaspat macinat, se stropesc cu ulei de masline si se maseaza pulpele de pui cu ingredientele. Se da la frigider pana cand urmeaza sa le gatiti.

Se prajesc in 2-3 linguri ulei de masline, pe toate partile, se adauga usturoiul taiat feliute, ceapa verde curatata si taiata in bucati de 1-2 cm. Se amesteca usor si se lasa sa se caleasca toate 5 minute. Se adauga rosiile taiate in sferturi si ceasca de vin. Se mai intoarce carnea de 2 ori pt a se patrunde bine pe toate partile. Cand carnea este patrunsa se adauga caperele, untul, inca un strop de vin (daca vi se pare ca a scazut prea mult sosul), se mai lasa 5 minute pe foc.

Se adauga la urma frunzele de oregano si untul, se mai lasa  1 minut si gata...asezati in farfurie cate un copanel si o pulpa superioara, sos cu legume si serviti cu paine proaspata sau un piure de cartofi daca mai aveti timp.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu rosii deshidratate, vin si oregano" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Quesadilla cu pui

Postat de rocsi_1612

Quesadilla cu pui

Spalam pieptul de pui, il tamponam cu un servet, il taiem bucati potrivite pe care o sa le batem putin cu ciocanul de snitele. Intr-un bol amesteca mustarul, uleiul, putina sare si piper, boiaua...

Citeste continuarea

Mâncărică de cartofi cu carne de pui

Postat de ela2015

Mâncărică de cartofi cu carne de pui

Într-o tigaie (cu capac) încingem 2-3 linguri de ulei şi punem cărniţa la rumenit pe ambele părţi. Între timp pregătim celelalte ingrediente, pe care le adăugăm...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.09.2013, 18:42
Aici e de mine, să învăţ reţeta adică, nu de mâncat, că doar n-am cerut vreodată la cineva pe-aci de mâncare.
la 14.09.2013, 18:47
Lasa Padre ca si daca ceri ti se da nu am vazut bucatarasi care sa te refuze cu ceva
la 14.09.2013, 18:50
Cand zic si eu sa fiu prima,hop Padre,ca nu mai ai loc de el...
la 14.09.2013, 18:54
Cum Cleme nu mai ai loc de mine, doar ai văzut că-s o mâne de om
la 14.09.2013, 19:02
asa parere "buna" ai despre tine Padre??? Lasa, ca esti plin de vitalitate...

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking