Pui cu smantana si parmezan

Postat de Constelatialeu in Pui
29 Oct 2020 | 6008 vizualizari
Pui cu smantana si parmezan

Mie cand imi pica pata imi pica si musai sa prestez. Am vazut eu aseara un filmulet cu preparatul asta si cand am vazut parmezan mi s-au aprins beculetele. Imi place parmezanul maxim, as manca fara numar, noroc ca e cam piperat la pret :))))))))))))))......in fine , in seara asta mi-am facut pofta, doar pofta mea, ca nu am aceleasi pofte cu jumatatea mea. Apropo, nu-s prea incantata de pieptul de pui, se stie ca el e mai fad asa, dar daca-l combini cu ''chestii'' iese foarte bun, asa si combinatia asta, a mers la fix.

Ingrediente

  • 400 g piept pui
  • cca 20-30 ml ulei de floarea soarelui ( in reteta era ulei de masline, mie nu-mi place )
  • 2 catei de usturoi mai mari
  • sare
  • piper multicolor
  • 150 ml smantana de gatit 32% grasime
  • 100 g parmezan ( eu am scapat mai mult, ce sa fac daca-mi place )
  • patrunjel tocat
  • Mamaliga
  • 500 ml apa
  • un praf sare
  • 20 g unt
  • 100 malai

Mod de preparare

Mamaliga : Apa cu sare si unt se pune la fiert, cand incepe sa fiarba se adauga malaiul si se amesteca continuu pana se ingroasa si malaiul este fiert.

Se taie pieptul de pui in cubulete potrivite.Usturoiul se curata si se taie feliute subtiri. Se aseaza o tigaie pe foc se lasa sa se incinga, se adauga uleiul, pieptul de pui si usturoiul, se amaesteca bine, apoi se presara sare si piper. Se amesteca din cand in cand pana ce incepe pieptul de pui sa se rumeneasca. Cand a inceput pieptul de pui sa se rumeneasca se adauga smantana si parmezanul , se lasa focul mai mic , se amesteca bine si se lasa cateva minute sa fiarba sosul. La final se adauga patrunjelul tocat. Se serveste cu mamaliga. Sa aveti pofta !

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu smantana si parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

Postat de Bucataras

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

Iata cum se prepara Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi: Într-o tigaie mare, încălziți uleiul de măsline la foc mediu. Adaugați si untul. Tocați mărunt ceapa...

Citeste continuarea

Reteta de piept de pui cu spanac, ciuperci, ardei si smantana

Postat de oanapl

Reteta de piept de pui cu spanac, ciuperci, ardei si smantana

Iata cum se prepara Reteta de piept de pui cu spanac, ciuperci, ardei si smantana Se alege o tigaie largă și mai adâncă în care se topește untul. Se taie carnea de pui...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.10.2020, 19:09
la 29.10.2020, 19:09
Nu facem schimb? Imi place ce ai facut aici!
la 29.10.2020, 19:13
Mireluto cu sa fac schimb, ca am mancat ca o nesimtita...
la 29.10.2020, 19:31
la 29.10.2020, 19:32
Iooooii, chiar asa, toata toata? ) sa-ti fie de bine!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking