Pui cu sos de rosii si usturoi

Postat de gaby_d in Pui
6 Apr 2011 | 21091 vizualizari
Pui cu sos de rosii si usturoi

Reteta la cerere pentru mancacioasele de Corina si Diaconta :)))). O reteta buna buna buna buna buna buna (mi s-a stricat cd-ul:))))) by Miha!

Ingrediente

  • pulpe sau bucati de pui
  • ulei de masline
  • o ceasca vin
  • 5 rosii + o ceasca apa sau doua cani suc rosii 
  • ciuperci (optional)
  • usturoi (dupa gust)
  • oregano
  • sare
  • piper
  • boia

Mod de preparare

- am pus la calit 3 pulpe de pui condimentate cu sare, piper si boia in 3 linguri de ulei de masline
- am lasat doua minute si-am adaugat o cescuta de vin (una in cratita,una pe gat:))))
- am lasat sa fiarba pana ce s-a evaporat vinul
- am adaugat 5 rosii pt gatit (curatate si tocate bine), putina apa si o lingurita de bulion (in reteta scria suc de rosii, doua cani)
- am mai pus si o mana de ciuperci
(.stateau asa cuminti fierte in oala alaturata de nu m-am indurat sa le ignor:d)
- am lasat sa fiarba.
- cand au fost bine fierte pulpele si sosul scazut am "transferat" totul intr-o tava inalta pt cuptor (initial facusem totul intr-un ceaun de tuci)
- am pus usturoi pisat (vreo 5catei) o lingurita de oregano si putina sare (dupa gust)
- am bagat la cuptor
- nu stiu cate minute , ca intre timp am facut papanasi si-am uitat de ele:))))
Le-am scos exact cand a trebuit:d
Cica se face mamaliga la ele...
Oi face cand vine sotul (eu n-am rezistat si-am mancat cu paine, ii zic ca ma doare stomacul, d-aia eu nu pap:)))) )

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu sos de rosii si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (43)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

Postat de Bucataras

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

Iata cum se prepara reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi: Prajește snitelele de pui în ulei de măsline până devin aurii. Călește usturoiul, dar adaugă-l în...

Citeste continuarea

Reteta de pui cu ardei copt si galuste

Postat de cristeena20

Reteta de pui cu ardei copt si galuste

Iata cum se preparaReteta de pui cu ardei copt si galuste  Puiul se curata bine (va asigur ca nu a avut pene ) :)) si se taie bucati. Eu am avut pui de casa si, pentru ca e mare, am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.04.2011, 08:58
Tare nebuna esti, sor'mea ! Dupa ceasca aia cu vin, ai mai putut sa scrii reteta? Sau asta e mancarea de anul trecut?
la 06.04.2011, 09:01

Mai Ina, poza aia cu tava, da, e de anul trecut - raspunse sinceritatea din mine))) )
Nu puteam defila pe bucataras.ro cu o poza cu tava))))
Dar cu o poza selecta (aici vorbeste "modestia" din mine) )- facuta ieri (urato ), m-am prezentat c-am auzit ca e lume flamanda pe site )
Mai vrei sa stii altceva?)
ps.eh..faza cu vinu'..de acu-s obisnuita cu alcoolu'..tin mult la bautura)))))))))))))0
la 06.04.2011, 09:04
la 06.04.2011, 09:40
Eeee...daca-i by Miha nu poate fi decat buna buna buna buna.... Vorbeste modestia din mine, Fecioara autentica. Si sinceritatea!
la 06.04.2011, 09:44

Vezi toate comentariile (43)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking