Pui cu sos de usturoi

Postat de elucubratiiculinare in Pui
9 Mai 2012 | 8291 vizualizari
Pui cu sos de usturoi

Ingrediente

  • 700 g aripioare de pui,
  • 5 căței de usturoi,
  • 2 linguri muștar de Dijon,
  • 1 linguriță pastă de roșii,
  • 2 linguri oțet de vin,
  • 100 ml supă de pui (apă),
  • 3 cepe verzi,
  • sare,
  • piper,
  • ulei,
  • 250 g paste cu ouă,
  • 2 linguri mălai,
  • 200 g smântână.

Mod de preparare

Se pune apa la fiert pentru paste cu un praf de sare. Aripioarele se taie în două, se spală bine și se lasă la scurs. Se curăță și se zdrobește usturoiul într-un castron. Se adaugă muștarul, pasta de roșii, oțetul și supa de pui (este foarte bună și apa în caz că nu aveți supă). Se spală cepele verzi și se taie mărunt, un pic pe diagonală să fie mai mari. Se pune partea albă într-un castronel și cea verde în alt castronel.

Se încing 2-3 linguri de ulei într-o tigaie și se prăjesc aripioarele la foc iute, apoi adăugăm 50 ml apă și mai reducem focul. După 5 minute se adaugă amestecul de usturoi și partea albă de la cepele verzi, se dă în clocot și se lasă 5 minute.

Între timp se pun pastele în apa clocotită și se lasă 2-3 minute respectând indicațiile de pe ambalaj. Se scurg de apă și se stropesc cu o lingură de ulei de măsline.

Amestecăm mălaiul cu o lingură de smântână și se adaugă peste pui. Se adaugă și jumătate din frunzele verzi ale cepei, restul păstrând pentru ornat, apoi se toarnă restul de smântână și se condimentează cu sare și piper după gust. Se amestecă ușor și se mai lasă 2-3 minute pe foc.

Servim fierbinte cu paste și ornăm cu frunze de ceapă verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu sos de usturoi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

Postat de Bucataras

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

Iata cum se prepara Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi: Într-o tigaie mare, încălziți uleiul de măsline la foc mediu. Adaugați si untul. Tocați mărunt ceapa...

Citeste continuarea

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

Postat de Bucataras

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

Iata cum se prepara reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi: Prajește snitelele de pui în ulei de măsline până devin aurii. Călește usturoiul, dar adaugă-l în...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.05.2012, 19:41
la 09.05.2012, 19:54
ce bine arata!
la 09.05.2012, 19:56
Delicios!
la 09.05.2012, 20:50
o reteta delicioasa
la 09.05.2012, 21:00
Foarte bun!!!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking