Pui cu sos de vin

Postat de luminita20_2006 in Pui
4 Noi 2009 | 4927 vizualizari
Pui cu sos de vin

este o reteta care initial era una fara prea multe ingrediente.....asa o facea mama...insa eu am adapat-o la preferintele mele si am mai introdus niste ingrediente....si va pot spune ca a iesit o nebunie

Ingrediente

  • carne de pui(~500 gr daca nu ma insel...2pulpe superioare,2 inferioare si un piept)
  • 1 cana de vin rosu
  • 1 cana de apa
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingura rasa pasta de tomate
  • 300 gr ciuperci
  • 100 gr masline
  • 1 ceapa mica
  • sare, piper
  • 50 gr unt
  • 3 catei usturoi

Mod de preparare

Carnea de pui se lasa in apa ~ 30 min,la fel si ciupercile selasa in apa; apoi se pune la incin o tigaie si se adauga untul cand sa topit se pune carne sa se rumeneasca pe toate partile dupa care se toarna vinul si apa si se lasa sa fiarba~ 50 min(la mine a fost pui de tara , daca e pui din comert fierbe mai putin ~30 min) .Intre timp se curata ciupercile si se taie felii.In alta tigaie se incinge un pic de unt se pun ciupercile si se lasa sa se prajeasca cu capac, amestecand din cand in cand, iar dupa ce a scazut apa care o lasa ele se adauga si ceapa tocata marunt. Cand sunt gata ciupercile se adauga peste carne care este aproape gata se pun si maslinele , pasta de tomate se condimenteaza si se mai lasa sa fiarba un pic. Cand e gata se ia de pe foc de pune boiaua dulce usturoiul pisat, se amesteca sa se uniformizeze se mai lasa 10 min cu capac si gata:D

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu sos de vin" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (2)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta de pui cu ardei copt si galuste

Postat de cristeena20

Reteta de pui cu ardei copt si galuste

Iata cum se preparaReteta de pui cu ardei copt si galuste  Puiul se curata bine (va asigur ca nu a avut pene ) :)) si se taie bucati. Eu am avut pui de casa si, pentru ca e mare, am...

Citeste continuarea

Reteta de pui cu sos de lamaie

Postat de cristeena20

Reteta de pui cu sos de lamaie

Iata cum se prepara Reteta de pui cu sos de lamaie  Cum eu am folosit pui de casa am gatit jumate de pui pentru 3 persoane. Voi puteti sa adaptati cantitatile si timpul de gatire la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.11.2009, 14:43
tre' sa fie tare buuun
la 04.11.2009, 15:01
este este

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking