Pui cu sos in cuib de mamaliga

Postat de madi_marin in Pui
13 Apr 2010 | 8244 vizualizari
Pui cu sos in cuib de mamaliga

Ingrediente

  • 1/2 piept mare de pui
  • 2 morcovi mici
  • 1 ceapa uscata
  • 2 fire usturoi verde
  • 2 linguri cu pasta de tomate
  • 2 rosii
  • 1 lingurita de mustar picant
  • sare
  • piper
  • marar
  • ulei
  • malai

Mod de preparare

Se taie pieptul de pui in cubulete mici . Morcovii se dau pe razatoarea cu ochiuri mici, usturoiul se toaca marunt, iar ceapa se taie juliene. Se pun legumele impreuna cu carnea, cu putin ulei si apa cat sa le acopere la fiert, la foc mic.

Cand carnita e gata se adauga rosiile curatate de coaja si taiate feliute, pasta de tomate desfacuta in putina apa, mustarul, sare, piper si verdeata tocata marunt. Se lasa cam 10 - 15 minute la foc mic ca sa scada sosul.

Se prepara o mamaliguta din apa cu sare, un strop de ulei si malai. Cat e inca fierbinte se pune intr-un castron uns cu ulei, se taseaza bine, iar deasupra se pune un alt castron uns si el cu ulei pe fund si se apasa bine. Surplusul de mamaliga se indeparteaza si se finiseaza frumos marginile. Se lasa la racit complet, apoi se scoate pe o farfurie. O sa aiba aspectul unui castronel care se umple cu puiul cu sos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu sos in cuib de mamaliga" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

FRIPTURA FIARTĂ DE PUI

Postat de panacris

FRIPTURA FIARTĂ DE PUI

Puiul curățat și spălat se pune la fiert în apă rece puțin sărată. Se lasă la fiert cca. 30 de minute, la foc mediu, neacoperit, spumându-se la nevoie. Sper finalul fierberii...

Citeste continuarea

Tarta cu piept de pui, ciuperci si porumb

Postat de rocsi_1612

Tarta cu piept de pui, ciuperci si porumb

Aluatul:  Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva. Punem faina cernuta intr-un bol, sarea, drojdia si incepem sa framantam. Turnam apa calduta, putin cate putin, si cand aluatul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.04.2010, 20:38
foarte frumos cuibusorul tau!
la 13.04.2010, 20:40
mersi frumos, Adinuta...
la 13.04.2010, 21:08
arata foarte bine , ma gandesc cum o mananci sa nu curga tot sosul , prima data sosul apoi incepi din mamaliguta ca de aratat arata super
la 13.04.2010, 21:30
la 13.04.2010, 22:03

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking