Piept de pui cu sos de sampanie

Postat de Dianaaa in Pui
11 Iul 2013 | 5003 vizualizari
Piept de pui cu sos de sampanie

O reteta speciala, cu arome exotice. O recomand cu incredere!

Ingrediente

  • piept de pui
  • dovlecel la gratar
  • ardei gras la gratar
  • morcov
  • ceapa
  • usturoi
  • unt+ulei de masline
  • 1 lingurita pasta de tomate
  • patrunjel
  • ghimbir
  • sare, piper
  • sampanie
  • supa de legume/apa
  • faina

Mod de preparare

Pieptul de pui se taie fasii subtiri, se amesteca cu ghimbirul dat prin razatoare si apoi cu faina.

Ceapa se taie "solzisori". Intr-o tigaie antiaderenta se pune o felie de unt si o lingura de ulei de masline. Dupa ce s-a incins se adauga pieptul de pui, ceapa si piperul proaspat macinat. Dupa ce s-a rumenit frumos se adauga supa de legume sau apa. Se adauga dovlecelul de la gratar taiat in cuburi potrivit de mari si ardeiul gras taiat fasii. Se adauga si morcovul si se lasa la fiert. Pasta de tomate se amesteca cu putina apa si ceva faina. Dupa ce morcovul a fiert se adauga sampania si sosul de rosii. Se lasa pana se evapora alcoolul de la sampanie si se adauga usturoiul. 

La final se adauga patrunjelul si se acopera cu un capac sa se odihneasca.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu sos de sampanie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Pui si ciuperci in sos de sampanie roz

Postat de Cristi_Roman

Pui si ciuperci in sos de sampanie roz

Am taiat pieptul de pui cubulete mai mari, ciupercile care erau ceva mai mari in doua – restul intregi (chiar imi place sa le simt in furculita, nu sa le alerg prin farfurie, mai ales ca...

Citeste continuarea

Piept de pui cu sos de sampanie

Postat de Veronica22

Piept de pui cu sos de sampanie

 Pieptul de pui se taie in fasii. Se condimenteaza cu sare si piper.  Prazul se taie rondele fine. Ciupercile se feliaza.  In untul topit se pune prazul si se caleste. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.07.2013, 17:31
As gusta daca mai ai!
la 11.07.2013, 17:57
bun
la 11.07.2013, 18:31
Corina mai am putin.. te astept. Dar vino repede ca se mananca imediat
la 11.07.2013, 19:15
Interesant sosul
la 11.07.2013, 19:43

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking