Ingrediente
- 500 gr piept de pui
- 3 linguri ulei de susan(eu nu am avut si am folosit ulei de fistic)
- 1 lingurita zahar brun
- 1/4 lingurita sare si piper
- pentru aluat:
- 3-4 linguri faina
- 3 linguri amidon alimentar
- 1 ou
- 1 praf de sare
- 80-100 ml apa rece
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingura ulei de fistic
- pentru sos:
- 2 linguri seminte de susan
- 2 linguri miere
- 2 linguri ketchup usor picant
- 1 lingura otet balsamic
- 1 praf de sare
- pentru prajit: ulei de palmier
Mod de preparare
Pieptul de pui, spalat si curatat se usuca cu prosoape de hartie si se taie cuburi/fasii. Se amesteca uleiul cu sare,piper si zahar, se adauga bucatile de pui, se amesteca si se lasa la marinat 30 minute.
Pentru aluat: amestecam faina, amidonul, sarea, praful de copt. Adaugam oul, uleiul si amestecam cu un tel tip para. Adaugam treptat apa in timp ce amestecam cu telul pana ajungem la consistenta aluatului de clatite. Dam deoparte si lasam aluatul sa se linisteasca si puiul sa se marineze.
Dupa expirarea timpului, punem ulei de palmier la incins intr-o tigaie wok. Luam fiecare bucata de pui, o dam prin aluat si o prajim in ulei pana devine rumena pe ambele parti. Le scoatem pe servetele absorbante. Dupa ce am prajit toate "gogoselele" de pui, aruncam uleiul din tigaie, punem in wok ingredientele amestecate dinainte pentru sos, punem pe foc sa se inaclzeasca si trecem "gogoselele" prin sosul cald. Am servit cu orez cu legume, dar merge la fel de bine cu orez simplu sau taitei. Sa va fie de bine!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu susan si miere" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (27)
|