Pui cu unt de arahide la punga la cuptor

Postat de ctlina in Pui
16 Noi 2019 | 2126 vizualizari
Pui cu unt de arahide la punga la cuptor

O mancare de week-end ideala, un  pui la cuptor rapid, gustos si fara sa ne ocupam de el .....   https://www.blogulluicatalina.com/2019/10/pui-cu-unt-de-arahide-la-punga-la-cuptor.html

Ingrediente

  • 1 pui bio/ de casa de cca 1,8 kg
  • 2 linguri de unt de arahide
  • 2 catei de usturoi
  • 3 cepe mici salota
  • 1 lingurita ulei de sesam
  • 2-3 linguri sauce soia light
  • 2 morcovi
  • sare, piper,
  • boia de ardei
  • 1 punga pentru cuptor
  • 10 cl de apa
  • sel, poivre
  • piment d’Espelette
  • alune prajite pentru decor

Mod de preparare

Incalziti cuptorul la 170°C.

Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt. Intr-un castronel preparati marinata.

Amestecati ceapa, usturoiul cu untul de arahide, sosul soia, uleiul de sesam.

Pregatiti puiul; puneti peste el sare, piper si boia de ardei.

Ungeti-l peste tot cu sosul preparat.

Curatati morcovii si taiati-i rondele.

Desfaceti punga,  introduceti puiul si morcovii.

Adaugati 10 cl de apa si inchideti punga.

Dati la cuptor pentru 1h30 minute.

Deschideti sacul cu atentie, sa nu va opariti.

Scoateti puiul, morcovii si sosul.

Verificati daca este gatit.

Totul depinde de marimea lui. Daca este bine colorat este gata.

Taiati-l in portii si serviti.

Al meu era marisor si nu era destul de gatit dupa gustul meu.

L-am arozat cu sosul lui si dat la cuptor pentru inca 20 de minute.

Portionati, si serviti-l cald cu sos, morcovi si garnitura dorita :un gratin dauphinois de cartofi pentru baieti si o salata de varza marinata pentru mine.

Presarrati deasupra cateva alune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu unt de arahide la punga la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tocanita cu legume mexicane si fasole fideluta

Postat de Constelatialeu

Tocanita cu legume mexicane si fasole fideluta

Mai intai am pus fasolea fideluta la fiert in apa cu sare,dupa ce a fiert am scurs-o de apa si am adaugat-o peste legumele mexicane dezghetate.Am pus o cratita pe foc,am lasat-o sa se incinga,am...

Citeste continuarea

Reteta Contesei Ilona – piept de pui cu sote de ghebe si orez

Postat de Lia1

Reteta Contesei Ilona – piept de pui cu sote de ghebe si orez

In cazul in care folositi ciuperci deshidratate (cum este cazul meu pt. ca numai sub forma aceasta am gasit in zona), primul pas este sa puneti ghebele la hidratat. Se dau un clocot, se scurg, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.11.2019, 21:47
la 16.11.2019, 22:12
la 16.11.2019, 23:32
la 17.11.2019, 10:06
Yummi!
la 17.11.2019, 10:53
o bunatate!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking