Pui dulce acrisor la cuptor - Jamie Oliver

Postat de andaoana in Jamie Oliver
7 Mai 2015 | 5865 vizualizari
Pui dulce acrisor la cuptor - Jamie Oliver

In cartea lui Jamie zice “Este o mancare fantastica, cu o aroma foarte delicate, dulce acrisoar. Are ceva reconfortant si profund.” Daca el zice asa eu va zic ca e chiar asa, am testat-o si este foarte foarte aromata si face sa tresara papilele gustative.

Ingrediente

  • 6 pulpe de pui ( sau pui intreg)
  • 1 portocala taiata in 8
  • 1 lingurita scortisoara sau 1 baton de scortisoara
  • rozmarin
  • ulei de masline
  • 50 g unt
  • 2 cepe rosii
  • o mana de curmale sau stafide
  • 1 pahare de vin alb
  • 100 g rosii in bullion , sau suc de rosii
  • sare

Mod de preparare

Trebuie sa va spun ca Jamie Oliver foloseste in reteta lui puisori mici. Mie mi s-au parut scumpi asa ca am luat pulpe inferioare (cate o pulpa/persoana). Puteti folosi pui intreg bine curatat si il umpleti cu portocalele . Dar acuma va voi spune cum am procedat eu .

Am spalat si curatat pulpele si le-am sarat putin . Am pregatit portocala pe care am spalat-o bine si am taiata in 8 felii de aceiasi dimensiune. Curmalele le-am impartit in jumate , jumatate le-am feliat jumate le-am lasat intregi (puteti folosi stafide) si am taiat ceapa felii .

Punem pe foc o tigaie la incins si adaugam jumate de unt  si uleiul de masline. Prajim pulpele pe toate partile pana se rumenesc usor. Toata operatiunea dureaza undeva la 10 minute.

Scoatem pulpele pe un platou si scurgem grasimea din tava intr-un vas.

In aceiasi tigaie punem jumate de unt si inca putin ulei de masline si adaugam ceapa si rozmarinul si le calim pana se inmoaie ceapa usor.

Intre timp  amestecam rosiile in bullion (cubulete) cu vinul.

Eu le-am amestecat in blender.

Adaugam si pulpele in cratita si marim flacara. Adaugam curmalele, rosiile amestecate cu vinul si portocalele felii,  lasam sa fiarba pana cand scade lichidul putin(lasam la fiert cam 10 minute). Acuma eu am mutat tot continutul intr-un vas pe care il pot une in cuptor dar daca aveti un pe care il puteti folosi in cuptor sip e foc atunci nu mai trebuie sa mutati.

Acoperim cu un capac sau cu folie de aluminiu si dam la cuptorul incins la 200 grade pentru 30 minute  intorcand pulpele cam la jumatea timpului de gatire.

Cand sunt gata mai lasatii sa se odihneasca 10 minute, dar nu innainte de a intoarce din nou pulpele .

Serviti cu salata de verdeturi sau cu garnitura de orez.  

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui dulce acrisor la cuptor - Jamie Oliver" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Conopida prajita cu chimion , coriandru si migdale by Jamie Oliver

Postat de andaoana

Conopida prajita cu chimion , coriandru si migdale by Jamie Oliver

Curatam conopida de frunzele verzi si o desfacem in buchetele. O punem la fiert in apa cu sare cateva minute. Trebuie sa fie al dente si nu foarte moale. O scurgem de apa si o lasam deoparte sa...

Citeste continuarea

Conopida in crusta de bere

Postat de Anett

Conopida in crusta de bere

Curatam si rupam conopida in bucatele. Punem faina intr-un castron impreuna cu praf de copt si presarim si bucatele de conopida cu putin faina. Adaugam treptat berea, cam 3/4 de sticla. Intr-un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.05.2015, 10:49
ce ne place si noua .
la 07.05.2015, 11:00
Buuuuun!
la 07.05.2015, 11:11
la 07.05.2015, 11:11
super bun
la 07.05.2015, 11:30
cred ca a fost tare bun!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking