Pui fraged cu cus-cus si piure de dovleac,Agricola

Postat de amalia01 in Pui
12 Dec 2015 | 2462 vizualizari
Pui fraged cu cus-cus si piure de dovleac,Agricola

Daca tot sunt fan Master Chef, hai sa ma dau in spectacol!

Ingrediente

  • 6 pulpe de pui intregi
  • sare
  • piper
  • 2 linguri de boia dulce
  • 1 lingura de patrunjel verde tocat
  • 1 punga pentru pui la cuptor
  • 2 cani de cus-cus
  • 3 cani de apa
  • 2 cepe albe
  • sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/4 dovleac ( 1 kg)
  • 100 g unt
  • 1 vf de lingurita de scortisoara

Mod de preparare

Pornesti cuptorul...ha-ha!

Pulpele de pui se spala si se portioneaza, dupa care se condimenteaza  si se lasa cca 30 minute.


Intre timp tai dovleacul felii, il speli si il asezi intr-o tava cu hartie pentru copt. 

Se introduc pulpele in "punga magica" , pe care o intepi din loc in loc cu o scobitoare . Asezi punga cu pulpele langa feliile de dovleac si dai la cuptor pentru 90 de minute.


 In acest moment desfaci punga si mai lasi 15 minute la foc mic, pentru a se rumeni carnea si scoti dovleacul.

Pregatesti si garnitura de cus-cus astfel: cureti ceapa, o speli si o tai in patru, fara a desprinde bucatile , apoi o pui la fiert in apa cu sare pentru cca 15 minute. Apoi scoti ceapa si adaugi cus-cus-ul, lasand sa fiarba la foc mic , amestecand usor, pana cand scade apa. Adaugi uleiul de masline si este gata pentru servit.

In timp ce fierbe cus-cus-ul pregatesti piureul de dovleac astfel: decojesti dovleacul si il pui in blender impreuna cu untul si scortisoara .


Servesti totul cu multa dragoste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui fraged cu cus-cus si piure de dovleac,Agricola" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cartofi umpluti cu piept de pui

Postat de Elena_Daria

Cartofi umpluti cu piept de pui

Curatam cartofii de coaja, ii taiem in doua daca sunt mari, iar daca sunt mici ii lasam asa...ii asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Presaram sare si punem cate o lingura de ulei...

Citeste continuarea

Pui grecesc cu lamaie, oregano si usturoi

Postat de Zamfira

Pui grecesc cu lamaie, oregano si usturoi

Spalam cartofii noi (de preferat cu un burete pentru a indeparta resturile de pamant, vom coace cartofii in coaja). Taiem cartofii in doua sau bucati mai mari si ii saram. Spalam si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.12.2015, 21:36
bun
la 12.12.2015, 21:39
Faina prezentare!
la 12.12.2015, 22:53
la 12.12.2015, 23:19
la 23.01.2016, 16:38
imi place,succes

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking