Pui in cinci culori

Postat de Ksenya in Pui
4 Apr 2020 | 4349 vizualizari
Pui in cinci culori

Daca doriti ceva bun si satios si nu doriti sa zaboviti prea mult in bucatarie ,puiul in cinci culori asiatic este varianta ideala.

Ingrediente

  • 600-700 piept de pui fara piele spalait si taiat fasii
  • 1 ardei gras rosu potrivit, spalat si taiat fasii
  • 1 morcov spalat si taiat julliene sau trecut prin razatoare speciala
  • 1 legatura ceapa verde spalata si taiata 2 cm
  • ciuperci urechi de lemn hidratate 15 minute
  • 1 ceapa galbena potrivita ,spalata si taiata grosier
  • o lingura cu varf amidon
  • 1 lingura sos soia
  • 1 lingura sos peste
  • 2 linguri sos sweet chili
  • o felie mica de 3 mm de ghimbir dat prin razatoare
  • un varf cutit fulgi cayenne
  • 5 l ulei

Mod de preparare

Intr-un castron, carnea se amesteca cu sosurile mentionate, se adauga ghimbirul, se amesteca toate si se adauga amidonul, se amesteca inca odata si se lasa sa intrepatrunda aromele, 5 minute.

Intr-un wok sau tigaie incapatoare, se adauga 3 linguri de ulei, cand s-a incalzit suficient, se adauga puiul si la foc iute se caleste 7-8 minute, se rastoarna continutul intr-un catron si se da deoparte.

Se pune din noi tigaia pe foc se adauga uleiul ramas (2 linguri ) si cand s-a incalzit suficient, se adauga ceapa, se amesteca 1-2 minute, se adauga ciupercile, iar se amesteca, apoi ardeiul 2 minute, morcovul si fulgii cayenne, se amesteca si imediat se adauga puiul din castron. Se amesteca si se lasa 2 minute, se adauga la sfarsit ceapa verde.

Se serveste imediat cu paste chinezesti din orez sau cu orez simplu.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui in cinci culori" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pilaf cu pui si ciuperci

Postat de Irina

Pilaf cu pui si ciuperci

Am portionat puiul in bucati si am folosit pentru prepararea pilafului: o bucata de piept, o pulpa, o aripioara si jumatate de spate. Ceapa tocata am pus-o in ulei incins la inabusit (am...

Citeste continuarea

Pui cu ciuperci in sos de smantana

Postat de privatelaura

Pui cu ciuperci in sos de smantana

Pieptul l-am spalat si l-am taiat cubulete. Ciupercile le-am spalat si le-am lasat un pic la scurs, dupa care le-am tocat grosier. Usturoiul l-am curatat si am zdrobit cateii cu un cutit....

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.04.2020, 16:10
la 04.04.2020, 17:29
Ce arome, ce culori. Cam foarte bun.
la 04.04.2020, 18:42
la 04.04.2020, 19:15
la 04.04.2020, 19:19
Pfff, delicios!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking