Pui in lapte cu scortisoara

Postat de simona72 in Pui
8 Dec 2014 | 6288 vizualizari
Pui in lapte cu scortisoara

Reteta se spune ca este a la Jamie Oliver. Eu am vazut-o la Merisor si ma atras foarte tare pentru ca a folosit scortisoara. Nu ca as fi eu mare fan scortisoara, imi place, a nu se intelege gresit, dar noi suntem obisnuiti sa folosim mirodenia asta la prajituri si prea putin sau aproape deloc la mancaruri cu carne. De ceva timp eu sunt deschisa la astfel de combinatii, dar in rest, dintre cunostinte, nu cunosc pe nimeni caruia sa-i placa sau devin reticenti doar cand aud de asa ceva...Cat despre mine si familia mea...noua ne-a placut tare mult. E adevarat ca am umblat putin la reteta, dar am folosit aceleasi ingrediente...

Ingrediente

  • 1 pui intreg de 2,5 kg(eu am inlaturat pieptul)
  • 1 baton scortisoara
  • 1 lingurita sare si piper proaspat macinat
  • 2 linguri ulei de masline
  • 4-5 frunze de salvie, de preferat proaspata, eu am folosit uscata
  • coaja de la 1 lamaie
  • 6-7 catei de usturoi
  • 300-400 ml lapte
  • pentru garnitura:
  • 4-5 cartofi
  • pentru sos mai avem nevoie de 1 lingura amidon alimentar si 1 lingura smantana

Mod de preparare

Pentru aceasta reteta se foloseste puiul intreg. Eu am avut un pui destul de marisor si cu siguranta ne-ar fi ramas si pentru a doua zi. Pentru ca am vrut sa reduc si timpul de preparare si sa fac altceva din piept, am procedat in felul urmator: am inlaturat pieptul de pui, am spalat bine puiul, atat la interior cat si la exterior. L-am tamponat cu servetele de bucatarie pentru a inlatura excesul de apa. Condimentam puiul cu sare si piper, il stropim cu ulei de masline si-l frecam putin cu ingredientele. Il lasam sa se odihneasca 15 minute.

Asezam puiul intr-o tava termorezistenta si-l dam la cuptorul incins la 200 grade pentru 15-20 minute, pana isi schimbga culoarea la suprafata. Intre timp amestecam intr-un castron batonul de scortisoara, coaja rasa de la 1 lamaie(spalam lamaia inainte), cateii de usturoi si laptele. Daca folositi frunze prospete de slavie le adaugati si pe acestea. Dupa ce puiul a capatat culoare, adaugati amestecul de lapte. Dati tava la cuptor, reduceti temperatura la 180 grade si lasati inca 20 minute la cuptor. La fiecare 5 minute scoateti tava si stropiti puiul cu lapte. 

Curatati cartofii, ii taiati in sferturi si dupa expirarea celor 20 minute ii puneti in tava cu pui si lapte. Eu am ridicat cu o spatula mare puiul, am asezam cartofii in lape si am asezat puiul deasupra. Dam din nou la cuptor si lasam pana cartofii sunt patrunsi, aproximativ 30 minute. Scoatem puiul pe o tava sau platou, alaturi punem cartofii, iar sosul ramas il strecuram. Veti observa ca laptele s-a branzit si nu arata prea bine. Eu am gustat din el si gustul laptelui ramas ma cucerit. Asa ca m-am hotarat sa fac un sos din el...am pus laptele strecurat intr-un ibric, am desfacut amidonul in putina apa rece, am pus amidonul diluat peste sosul din ibric si am lasat pe foc pana s-a ingrosat.La urma am adaugat si smantana. Pentru ca nu am avut salvie proaspata, am sfaramat cateva frunze de salvie uscata, am pus-o peste cartofi si pui, iar din sos am imprastiat cateva linguri peste cartofi. Am pus restul de sos intr-o sosiera si l-am servit cu pui si cartofi. Sa aveti pofta!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui in lapte cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Mancare aromata cu vinete si pui

Postat de licurici_lra

Mancare aromata cu vinete si pui

Vinetele se taie rondele, se ung cu ulei de susan si se condimenteaza cu sare si piper, apoi se pun pe gratarul incins si se lasa 2-3 min pe fiecare parte. Pieptul de pui se taie fasii, se...

Citeste continuarea

Curry de pui cu morcovi glasati si orez

Postat de papabundetot

Curry de pui cu morcovi glasati si orez

Curry : Am spalat si taiat in bucatele potrivite pulpele de pui.Ceapa am taiat-o solzisori,usturoiul si ghimbirul le-am taiat marunt.Intr-o oala am pus la foc 2 linguri ulei de rapita,cand uleiul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.12.2014, 12:04
Bun
la 08.12.2014, 12:07
Ce combinație! O fi fost tare bun!
la 08.12.2014, 12:07
la 08.12.2014, 13:56
Super ti-a iesit! Eu am folosit sosul asa simplu, dar buna idee ai avut!
la 08.12.2014, 14:13
cred ca e super

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking