Ingrediente
- 1 pui intreg de 2,5 kg(eu am inlaturat pieptul)
- 1 baton scortisoara
- 1 lingurita sare si piper proaspat macinat
- 2 linguri ulei de masline
- 4-5 frunze de salvie, de preferat proaspata, eu am folosit uscata
- coaja de la 1 lamaie
- 6-7 catei de usturoi
- 300-400 ml lapte
- pentru garnitura:
- 4-5 cartofi
- pentru sos mai avem nevoie de 1 lingura amidon alimentar si 1 lingura smantana
Mod de preparare
Pentru aceasta reteta se foloseste puiul intreg. Eu am avut un pui destul de marisor si cu siguranta ne-ar fi ramas si pentru a doua zi. Pentru ca am vrut sa reduc si timpul de preparare si sa fac altceva din piept, am procedat in felul urmator: am inlaturat pieptul de pui, am spalat bine puiul, atat la interior cat si la exterior. L-am tamponat cu servetele de bucatarie pentru a inlatura excesul de apa. Condimentam puiul cu sare si piper, il stropim cu ulei de masline si-l frecam putin cu ingredientele. Il lasam sa se odihneasca 15 minute.
Asezam puiul intr-o tava termorezistenta si-l dam la cuptorul incins la 200 grade pentru 15-20 minute, pana isi schimbga culoarea la suprafata. Intre timp amestecam intr-un castron batonul de scortisoara, coaja rasa de la 1 lamaie(spalam lamaia inainte), cateii de usturoi si laptele. Daca folositi frunze prospete de slavie le adaugati si pe acestea. Dupa ce puiul a capatat culoare, adaugati amestecul de lapte. Dati tava la cuptor, reduceti temperatura la 180 grade si lasati inca 20 minute la cuptor. La fiecare 5 minute scoateti tava si stropiti puiul cu lapte.
Curatati cartofii, ii taiati in sferturi si dupa expirarea celor 20 minute ii puneti in tava cu pui si lapte. Eu am ridicat cu o spatula mare puiul, am asezam cartofii in lape si am asezat puiul deasupra. Dam din nou la cuptor si lasam pana cartofii sunt patrunsi, aproximativ 30 minute. Scoatem puiul pe o tava sau platou, alaturi punem cartofii, iar sosul ramas il strecuram. Veti observa ca laptele s-a branzit si nu arata prea bine. Eu am gustat din el si gustul laptelui ramas ma cucerit. Asa ca m-am hotarat sa fac un sos din el...am pus laptele strecurat intr-un ibric, am desfacut amidonul in putina apa rece, am pus amidonul diluat peste sosul din ibric si am lasat pe foc pana s-a ingrosat.La urma am adaugat si smantana. Pentru ca nu am avut salvie proaspata, am sfaramat cateva frunze de salvie uscata, am pus-o peste cartofi si pui, iar din sos am imprastiat cateva linguri peste cartofi. Am pus restul de sos intr-o sosiera si l-am servit cu pui si cartofi. Sa aveti pofta!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui in lapte cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|