Ingrediente
- 500 g bucati de pui
- 1 ceapa alba
- 1 ceapa verde
- 1 morcov
- 1 lingura faina
- 200 ml supa
- 200 ml smantana
- 1 lingura de mustar
- 1 lingura de capere in otet
- zeama de lamaie
- sare/piper/boia dulce
- ulei de masline
- marar proaspat
Mod de preparare
Bucatiile de pui se pun in apa rece cu sare la fiert.
Ceapa se taie marunt, iar morcovul se taie rondele si se pune la calit in ulei de masline. Se adauga si condimentele.
Se adauga cate un polonic din supa pana se inmoaie ceapa si morcovul.
Cand sunt fierte bucatiile de pui se pun in tigaie, se lasa sa se rumeneasca putin pana cand scade zeama.
Se adauga restul de supa si condimente dupa gust.
Smantana se amesteca cu mustarul si faina si 1-2 polonice de supa calda, se omogenizeaza bine si se adauga peste pui. Se pun si caperele scurse de zeama.
Se lasa la foc mic sa dea un clocot, nu se lasa sa fiarba pentru ca taie smantana.
Se presara deasupra marar proaspat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui in sos de mustar si capere" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (42)
|